L'Ajuntament inverteix 1,75 milions d'euros en petites obres en un any i mig

S'han remodelat 15.000 metres quadrats de paviments, 6.600 de zones enjardinades i 5.700 de vorera

06 de Març de 2017, per Redacció

  • Nou aparcament al barri Gaudí

    Cedida

El govern de Reus fa un balanç positiu de les inversions dutes a terme des del juny del 2015 i fins al desembre del 2016 en l'àmbit de serveis territorials, que engloba les regidories d'Urbanisme, Via Pública i medi Ambient. En total, s'han realitzat 60 actuacions per un valor d'1.750.000 euros, repartides en equipaments escolars i edificis municipals, mobilitat sostenible, zones infantils, enjardinament, zones d'esbarjo per a animals i espais de la via pública com places, rotondes i voreres.

Les actuacions en infraestructures i serveis es reparteixen per tots els barris de la ciutat i es poden resumir en més de 15.000 metres quadrats de nous paviments, prop de 6.600 metres quadrats de zones enjardinades i més de 5.700 metres quadrats de vorera on s'ha intervingut.

Entre els treballs de jardineria (renovació i nous espais) destaquen les rotondes de Bellissens, de Ramon J. Sender, de Marià Fortuny, de l'avinguda de Falset i de Països Catalans; l'accés de l'institut-escola Pi del Burgar (urbanització i enjardinament) o la mitjana de l'avinguda de Bellissens.

La llista també inclou petites actuacions a la urbanització Blancafort o als passejos, la millora dels parterres de la plaça de la Llibertat, la plantació d'arbrat a la plaça de Joaquim Sorolla –a la urbanització Pelai– o la nova placeta entre el carrer de Sardà i la riera Miró.

Actuacions a paviments

La reordenació del camí de Tarragona o del tram final de la carretera de Cambrils són algunes de les actuacions que inclouen nous paviments i millores d'asfaltat. També destaquen d'aquesta llista la urbanització de dos trams de l'antic barranc de l'Escorial (al barri Montserrat) o l'adequació de dos solars com a aparcaments, un al barri Gaudí i un altre al passeig Nord, per donar servei a la zona educativa de l'escola Els Ganxets i l'institut Domènech i Montaner.

Pel que fa a les voreres, destaquen les millores al carrer de Tetuan o el camí de Valls, la primera fase de la remodelació de la plaça de Catalunya i l'entorn de La Fira Centre Comercial, a les avingudes de Sant Jordi i de l'Onze de Setembre, i la construcció de la vorera que uneix Mas Pellicer i el Tecnoparc.

Edificis municipals i mobilitat sostenible

La llista d'edificis municipals on s'ha actuat es concentra en espais educatius i culturals amb l'objectiu que els estudiants i les entitats puguin desenvolupar la seva activitat en millors condicions. En l'àmbit educatiu, s'han fet petites intervencions a les escoles bressol municipals L'Olivera i Montsant i a les escoles Marià Fortuny, Prat de la Riba, Cèlia Artiga i Joan Rebull, a més de l'arranjament de la coberta de Mas Vilanova, seu del Centre de Normalització Lingüística.

I pel que fa a la mobilitat sostenible, s'han fet els nous carrils bici de Mas Pellicer i del primer tram de l'avinguda de Falset, i s'han adquirit aparcaments per a bicicletes, que s'han instal·lat a la via pública, a tocar d'equipaments educatius i esportius.

Per últim, en relació al Medi Ambient, el govern municipal destaca la creació, adequació i senyalització dels itineraris saludables Rutes Reus o la inversió de més de 49.000 euros per consolidar els horts urbans de Sol i Vista.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.