Dimecres, 24 d'Abril de 2024

L’Ajuntament obre la convocatòria de quatre línies d’ajuts, amb una dotació de 455.000 euros

Entre les subvencions, destaquen la de pobresa energètica i per a persones en situacions econòmiques desfavorides

20 de Maig de 2019, per Redacció
  • Imatge d'una persona revisant la factura de la llum

    Cedida

L’Ajuntament de Reus obre a partir d'aquest dimarts 21 de maig la convocatòria de diverses línies de subvencions, amb la publicació dels anuncis al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona aquest dilluns. Els conjunt de les convocatòries tenen una dotació pressupostària inicial de 274.000 euros, ampliables a un màxim de 455.850. Les quatre convocatòries publicades són les següents: subvencions per a contribuir a evitar la pobresa energètica a la ciutat (hivern del 2018-2019); subvencions per al foment del servei públic de proveïment i sanejament d'aigua potable (2019); subvencions per a persones en situacions socioeconòmiques desfavorides en mobilitat, escombraries i habitatge (2019), i subvencions per accedir a la targeta de transport públic municipal per a persones amb discapacitat (2019). 

Subvencions per contribuir a evitar la pobresa energètica de la ciutat

Es pot sol·licitar fins al 31 d’octubre. Enguany, per primer cop, per presentar aquesta sol·licitud cal demostrar que s’han seguit les recomanacions del Punt d'Assessorament Energètic (PAE). Si totes les recomanacions han estat acomplertes, es podrà percebre el 100% de la quantitat de la subvenció; si només se n'han realitzat algunes, se subvencionarà un import màxim del 50%, i si no se n'ha realitzat cap, es denegarà la subvenció. La partida econòmica prevista en la convocatòria és de 70.000 euros, ampliables a un màxim de 143.000 euros.

Subvencions per al foment al servei públic de proveïment i sanejament d’aigua potable

La presentació de les sol·licituds es pot fer fins al 31 d’octubre. La dotació de la convocatòria és de 80.000 euros, ampliable a un màxim de 120.000 euros, en funció de les disponibilitats pressupostàries. La quantitat a percebre de la subvenció concedida per als beneficiaris de l’ajut s’estableix en funció de l’import satisfet per la facturació emesa des dels mesos de gener a setembre i com a màxim, les següents quantitats: per a unitats familiars d’un sol membre, 70 euros de l’import anual pagat; per a unitats familiars de dos membres, 100 euros de l’import anual pagat, i per a unitats familiars superiors a dos membres, 140 euros de l’import anual pagat.

Subvencions per a persones en situacions econòmiques desfavorides: mobilitat, escombraries i habitatge

La convocatòria estarà oberta fins el 31 d’octubre, i esta dotada amb 119.850 euros, ampliables a 187.850. Agrupa les següents línies: subvencions per a les persones que concorren en una determinada situació de mobilitat, i subvencions per a persones amb escassos recursos econòmics, en les sublínies de la taxa de recollida domiciliària d’escombraries i residus sòlids urbans, i de foment del manteniment d’un habitatge en propietat.

En el cas de les subvencions per a les persones que concorren en una determinada situació de mobilitat, la quantitat a percebre serà una quantitat equivalent al 50% de la taxa per a l’entrada de vehicles a través de les voreres, o del 80%, quan el beneficiari de la subvenció o algun dels membres de la seva unitat familiar que convisqui amb ell, acrediti una disminució amb un grau superior al 65%. Pel que fa a l'ajut de la taxa municipal per la recollida domiciliària d’escombraries i residus sòlids urbans, la quantia de l’ajut serà una quantitat equivalent al 80% de la la taxa per recollida d’escombraries de l’any en curs pagada pel beneficiari de la subvenció. Quant a l'ajut per al foment del manteniment d’un habitatge en propietat, la quantitat a percebre serà l’equivalent al 25% de la quota de l’Impost sobre béns immobles de naturalesa urbana (quan el rebut de l’IBI tingui una bonificació prevista en les ordenances municipals, la quota bonificada sumada a la subvenció concedida no podrà ser mai superior al 90% del rebut).

Subvencions per accedir a la targeta per al transport públic municipal per a persones amb discapacitat

El termini per sol·licitar-les acaba el pròxim 15 de desembre. La dotació econòmica d’aquesta convocatòria és d’un total de 5.000 euros. La quantia a subvencionar es determinarà a partir de l’aplicació dels barems previstos a la convocatòria.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics