Dimecres, 20 de Juny de 2018

L'Ajuntament organitza una sessió de cinema per a escolars amb motiu del Dia del Medi Ambient

El Centre cívic Llevant acollirà aquest proper dilluns les projeccions de dos curts de temàtica ambiental

02 de Juny de 2017, per Redacció
  • La sessió de cinema es farà al Centre Cívic Llevant de Reus

    Cedida

La regidoria de Medi Ambient i Ocupació de l’Ajuntament de Reus durà el cinema de temàtica ambiental a les escoles de Reus, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra el proper dilluns, 5 de juny. El Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient, posarà a la disposició de les escoles programes educatius formats per curtmetratges i documentals curts perquè puguin ser projectats dins de l'àmbit educatiu com una eina d'estudi, debat i entreteniment.

Cinema i debat

A Reus, s’han seleccionat dos curts durant tota la jornada en la Sala d’Actes del Centre Cívic Llevant. Els destinataris són alumnes de quart de totes les escoles de Reus. El primer dels curtmetratges seleccionats és 'Limites', coproducció entre França i Itàlia (2016) de Giulia Landi, en què la rutina urbana d'una gran ciutat al peu dels Alps porta a una jove a somiar amb una vida alternativa a les muntanyes. El segon és 'El sueño de Robinson', peça veneçolana de Sebastián Noguera (2015), on hi ha un taller en el bosc de la ciutat de les Idees que pertany a un jove creatiu anomenat Robinson.

L’objectiu de la iniciativa, s'ha apuntat des del consistori, és l’educació i conscienciació ambiental "de manera afable i divertida, a més de que els més petits s'interessin i estimin el cinema i aprenguin que l'audiovisual és un mitjà més de comunicació que els permetrà explicar les seves històries i transmetre els seus coneixements". Les sessions seran de 45 minuts i consistiran en la projecció dels curtmetratges seleccionats i el posterior debat entre els alumnes dinamitzat per personal de l’Ajuntament.

A banda de l’oferiment durant el Dia Mundial de Medi Ambient, les escoles també poden optar a fer projeccions a la mateixa aula tot registrant-se directament a 'Cada Aula un Cinema' dins de la pàgina oficial de FICMA, on podran accedir als audiovisuals de forma gratuïta durant tot l’any.

COMENTARIS (0)

Reportatges