Dijous, 18 d'Octubre de 2018

L'Ajuntament promou tallers per estalviar en la factura energètica

Des del passat maig funciona el punt d'assessorament energètic, que amb cita prèvia atèn consultes per limitar la despesa d'energia

27 d'Octubre de 2017, per Redacció
  • Imatge d'un dels tallers ja celebrats

    Cedida

Amb l'objectiu "d'informar la ciutadania per estalviar en la factura d'electricitat, aigua i gas", l'Ajuntament de Reus du a terme una sèrie tallers i assessora individualment les consultes que rep en aquesta matèria. D'una banda, i segons han fet constar fonts municipals aquest divendres, des del setembre i fins al novembre, s'han programat als centres cívics de la ciutat 20 tallers sobre conceptes bàsics de consum responsable i eficient, que porten per títol 'Com estalviar en la teva factura d'electricitat i aigua', oberts a tota la ciutadania i adreçats de manera especial a les famílies amb vulnerabilitat social.

Aquests tallers estan organitzats per la regidoria de Benestar Social del consistori, a través del pla local d'inclusió social, la regidoria de Medi Ambient i Ocupació i Aigües de Reus. En concret, s'ha apuntat des del consistori, unes 200 persones han pres part ja a les sessions que es van fer durant els mesos d'abril, juny i juliol d'enguany. S'ha subratllat que també es pot sol·licitar, amb cita prèvia, un atenció al punt d'assessorament energètic, que va començar a funcionar el passat 2 de maig.

Calendari

Els tallers 'Com estalviar en la teva factura d'electricitat i aigua' es fan de 10 a 11 del matí i el calendari i la ubicació prevista és la següent. El dilluns 30 d'octubre, la cita tindrà lloc al centre cívic (CC) Mas Abelló; el dijous 2 de novembre, al CC Llevant; el dilluns 6 de novembre, al CC Mestral; el dijous 9 de novembre, al CC Migjorn; el dilluns 13 de novembre, al casal de les dones; el dijous 16 de novembre, al CC Ponent; el dilluns 20 de novembre, al CC Mas Abelló; el dijous 23 de novembre, al CC Llevant; al dilluns 27 de novembre, al CC Mestral; i el dijous 30 de novembre, finalment, al CC Migjorn.

Pel que fa al punt d'assessorament energètic, la durada de cada consulta és d'uns 15 minuts, han puntualitzat fonts municipals. Al CC, l'atenció té lloc els dilluns, entre les 9 i les 11, a excepció dels dies que hi hagi taller. Al CC Ponent, serà els dijous, entre les 5 i les 7 de la tarda. Al CC Llevant, finalment, s'atenen les consultes els divendres entre les 11 del matí i la 1 del migdia.

Contingut

Pel que fa als tallers 'Com estalviar en la teva factura d'electricitat i aigua', s'han reprès des del passat mes de setembre amb motiu de "la nova convocatòria de subvencions per fer front a la pobresa energètica, ja que les persones que reben aquestes ajudes són els principals destinataris". Es tracta, han exposat des del consistori, d'una xerrada "on es donen pautes per disminuir el consum i la despesa energètica a casa, per entendre la nova factura elèctrica, de gas i d'aigua, per conèixer les diferents modalitats de contractació, per poder establir les bases d'una comptabilitat energètica domèstica més precisa i per realitzar una millora de l'eficiència i, per tant, d'estalvi energètic potencial".

Per això, es recomana als assistents portar la darrera factura d'aigua, gas i llum. Pel que fa al punt d'assessorament energètic, creat enguany amb el mateix objectiu de "fomentar el consum responsable de l'aigua i l'energia domèstica i de disminuir les despeses produïdes en aquest àmbit", aquest és obert a tothom i per accedir-hi cal demanar cita prèvia. Es tracta de revisar la factura per tal de comprovar si hi ha possibilitats de reduir la despesa acollint-se a algun tipus de bonificació, entre d'altres possibilitats.

Subvencions contra la pobresa energètica

Durant la visita, un professional del col·legi d'enginyers, una vegada estudiada la situació dels subministraments de la persona que fa la consulta, facilita les recomanacions que considera adients per la millora de l'eficiència energètica i la disminució de la despesa. Cal demanar hora mitjançant cita prèvia a través del web municipal o del telèfon 977 010 010.

Des de l'Ajuntament s'ha destacat que des de finals del passat maig és oberta la convocatòria d'ajudes "per contribuir a evitar la pobresa energètica a la ciutat", amb una partida econòmica prevista de 143.000 euros, ampliable en funció de les necessitats i de les disponibilitats pressupostàries. Enguany el termini de presentació de sol·licituds s'ha ampliat d'un mes a sis mesos. Les famílies que es troben en situació de necessitat socioeconòmica per atendre les despeses de subministraments elèctric i de gas poden sol·licitar l'ajut fins al 30 de novembre.

COMENTARIS (0)