Cookie control
Diumenge, 05 de Juliol de 2020

L’Ajuntament rep un ajut per al desenvolupament de la promoció de la salut i la prevenció

El consistori reusenc disposarà d'una aportació de 29.224 euros

15 de Juliol de 2019, per Redacció
  • Imatge d'arxiu programa campus esportiu jove

    Cedida

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Salut, ha rebut un ajut de 29.224,87 euros per desenvolupar diferents programes de promoció de la salut i la prevenció. De fet, des de l’any 2018, Reus està adherida a l'Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció, un programa que permet el desenvolupament progressiu d'intervencio ns identificades com a bones pràctiques saludables i que es vehicula a través de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i amb la Red Española de Ciudades Saludables.

Aquestes propostes estan basades en evidència científica, adreçades a promocionar la salut, prevenir les malalties, les lesions i la discapacitat, actuant de manera integral durant tot el curs de la vida sobre factors com l'activitat física, l'alimentació, el tabac, l'alcohol i el benestar emocional, tenint en compte els entorns en els quals viu la població i tenen una vocació d'universalitat de les intervencions.

Aquest programa estratègic doncs permetrà a la regidoria de Salut disposar d'una aportació de 29.224,87 euros que es destinaran a diferents programes de promoció de la salut. Concretament, des de l’Ajuntament es van presentar tres programes diferents i han estat tots acceptats, la qual cosa permetrà incorporar novetats en les línies de treball habitual de la Regidoria de Salut.

Per un costat, un nou enfocament per a la prevenció de la salut en la població juvenil, anomenat 'Planet Reus'. L’objectiu d’aquest programa es promoure una oferta d’oci destinada als joves, accessible i interessant. Aquest programa s’inclou en un projecte d’àmbit europeu, 'Planet Youth', que proposa la millora del temps d’oci dels joves com a eina per promoure hàbits saludables i evitar problemes d’adiccions.

L’escola oberta de salut com a espai de relació de la xarxa d’actius en salut del municipi és el segon projecte que rebrà finançament. És un projecte impulsats des de la regidoria des de setembre de 2018. L’Escola Oberta de Salut Doctor Frias és un espai pensat per apoderar la comunitat en els aspectes rellevants de la salut de les persones. Una proposta que es materialitza en un programa d’activitats anual, repartida en dos quadrimestres, de xerrades, tallers, jornades i conferències, que es genera a partir de la dinamització de la xarxa d’actius en salut de la comunitat.

La tercera línia de treball que s’acull a aquest finançament és l’impuls de la taula intersectorial en salut. Una proposta per consolidar l’impuls de Salut a totes les polítiques i avançar en les accions del Pla de Salut de la ciutat de Reus.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics