Cookie control
Dissabte, 26 de Setembre de 2020

L'Ajuntament truca gent gran i persones en situació de dependència que viuen a la ciutat

22 d'Abril de 2020, per Redacció
  • Imatge de l'Ajuntament de Reus

    Reusdigital.cat

A causa del confinament per la Covid-19, la regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus està contactant amb les persones de més de 65 anys i amb les persones en situació de dependència que viuen a la ciutat. En concret, des del dilluns 16 de març fins al divendres 17 d’abril s’han fet 8.069 seguiments. La majoria de les trucades s’han fet des de la regidoria, excepte a les persones usuàries del Servei de Teleassistència i a les persones que formen part del programa +80 del Servei d'Ajuda Domiciliària (SAD), que ha deixat de ser presencial, en què el contacte el fan aquestes empreses que tenen delegada la gestió. A

més, de manera puntual, la Fundació Amics de la gent gran ha fet trucades a les persones entre 65 i 79 anys que no tenen obert expedient a Serveis Socials. L’objectiu d’aquest contacte telefònic és garantir que les persones grans que viuen a Reus puguin disposar de mesures de suport per tenir cobertes les necessitats bàsiques durant el període de confinament domiciliari, en especial les que es troben en situació de vulnerabilitat. També es tracta de fer acompanyament emocional i mantenir informades aquestes persones per tal de minorar la sensació d’incertesa, d’aïllament i de soledat durant el confinament.

Pel que fa a les 4.879 persones que ja estaven en seguiment per part de la regidoria de Benestar abans de l'inici del confinament, 1.744 persones continuen disposant del servei d'ajuda domiciliaria o teleassistència i reben seguiment per part d'aquest servei. Per això, des de la regidoria s’ha trucat de manera prioritària a les 3.145 persones sense cap recurs preventiu abans del confinament i arran de les necessitats detectades, des del dilluns 16 de març fins al divendres 17 d'abril, s'han activat 77 àpats a domicili, 49 serveis d'ajuda domiciliaria i 15 serveis de teleassistència nous.

Pel que fa a la gent gran sense expedient obert a Serveis Socials, s'ha trucat a les persones de més de 65 anys que viuen soles, després a les que viuen en parella i ara s'està trucant a les que conviuen tres membres en una mateixa unitat familiar. Per a la detecció de nous casos de persones grans que necessitin algun servei, l'Àmbit de Gent Gran i Dependència de la regidoria de Benestar Social també treballa de manera coordinada amb les Àrees Bàsiques de Salut (ABS), l'Hospital Sant Joan, el menjador social, la Creu Roja, els Amics de la Gent Gran, els Centres de Dia, els centres ocupacionals i especials de treball (Taller Baix Camp, Centre Marinada i Aprodisca), els centres de salut mental, la fundació tutelar Pere Mata, sociosanitaris, el Banc d'Ajudes Tècniques (BAT) i el Col·legi de Farmacèutics.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, ha agraït la col·laboració de "tothom" en aquesta tasca: "En temps de màxima dificultat és encara més necessari enfortir la xarxa social que garanteix l'atenció social a les persones grans i les persones en situació de dependència, en especial a les que viuen soles o estan en situació de més vulnerabilitat. Per això, agraeixo el suport d'Amics de la gent gran, d'altres entitats socials i de tot el personal de la regidoria de Benestar Social que fan que moltes persones se sentin acompanyades, rebin les recomanacions de salut pública de forma personalitzada i sobretot se sentin escoltades i més tranquil·les"

 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics