L'Arxiu de Reus digitalitza el Llibre Verd de la ciutat

L'objectiu és que la documentació sigui així més accessible

19 d'Abril de 2017, per Redacció

  • El Llibre Verd s'ha digitalitzat amb l'objectiu de fer més accessible la informació

    Cedida

  • El Llibre Verd s'ha digitalitzat amb l'objectiu de fer més accessible la informació

    Cedida

L’Arxiu Municipal de Reus ha presentat aquest dimecres la digitalització del Llibre Verd o llibre de privilegis de la ciutat. Aquesta iniciativa dona continuïtat a la línia de treball iniciada l'any passat amb la digitalització del Llibre de la Cadena, i que seguirà, el pròxim 2018, amb el Llibre de sentències judicials o el llibre del consell del Juí de Prohoms.

El palau municipal serà l'escenari de l'exposició d'aquest llibre, que es mantindrà fins al 24 d'abril, coincidint amb la programació de Sant Jordi. Així mateix, el diumenge, 23 d'abril, Ezequiel Gort oferirà la conferència 'El Llibre Verd de Reus', amb la que explicarà les característiques del llibre i parlarà dels documents que conté. La ponència serà a la sala Anton Borrell de l'Ajuntament de Reus, a les 6 de la tarda.

El llibre de privilegis o Llibre Verd, anomenat així pel color de les seves cobertes, recull una sèrie d'honors, concessions i concòrdies compilades al llarg dels segles XVI i XVII, tal com evidencien les característiques paleogràfiques del llibre i la seva datació. El volum, de 249 pàgines, està enquadernat en cuir, originalment tenyit de color verd. La llengua emprada és el llatí i el català, i es pot comprovar com en la seva confecció han intervingut diverses mans, ja que abasta des de finals del segle XVI fins al segle XVII.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.