Dimecres, 20 de Juny de 2018

Leandro Mendoza i Tanja Haupt assumeixen la direcció artística del Trapezi

La companyia que representen estrenarà la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017

11 de Gener de 2017, per Redacció
  • Leandro Mendoza i Tanja Haupt s'encarregaran de la direcció artística del Trapezi

    El Punt Avui

L'Ajuntament de Reus ha fet oficial, aquest dimecres, el nomenament de Leandro Mendoza i Tanja Haupt, de la companyia Cíclicus, com a responsables artístics del Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya, després d'un concurs públic convocat l'estiu passat. La durada del contracte signat amb els artistes de circ és d'un any, amb la possibilitat de prorrogar-se en una altra edició. Segons informa el govern municipal, el pressupost bàsic de licitació d'aquest procediment ha estat de 35.090 euros amb IVA inclòs i el valor estimat del contracte és de 60.900 euros sense IVA.

Mendoza i Haupt substituiran en el càrrec Jordi Gaspar, que finalitza la seva tasca el proper 31 de gener i que, segons el consistori, estarà treballant fins a l'últim moment per organitzar l'edició del 2017, prevista entre l'11 i el 14 de maig. L'argentí Leandro Mendoza va formar-se a Buenos Aires, però fa gairebé vint anys que desenvolupa la seva feina a Catalunya, amb espectacles de carrer i la docència en l'Escola Rogelio Rivel de Barcelona.

Per la seva banda, l'alemanya Tanja Haupt es dedica professionalment al circ des de l'any 1993 i ha participat en grups com Egizan, O Jarbanzo Negro, Circo-teatro Kran, Circo Roncalli, Els Comediants, Los Circonauts, Circo Klezmer o Ses Altissimes. Tots dos van crear la companyia Cíclicus l'any 2008. En la seva pàgina web indiquen que "les habilitats expressives i musicals de Tanja i de Leandre com a artista del circ es conjunguen en moltes idees i un objectiu: el desenvolupament artístic i humà en una proposta artística eclèctica".

Un espectecle de Cíclicus servirà per inaugurar la Capital de la Cultura Catalana

Es dóna el cas que la nova direcció artística del Trapezi també s'encarregarà de la inauguració de la Capital de la Cultura Catalana, segons ha avançat NW Revista de Reus. Fonts municipals no han confirmat aquest extrem i s'han limitat a dir que el proper dilluns es farà una roda de premsa per presentar tota la programació. Amb tot, segons avança la revista en la seva pàgina web, l'espectacle està previst pel 28 de gener.

Reus ha rebut el relleu de Vic com a Capital de la Cultura Catalana quan encara no ha fet pública la seva programació i tot just abans de la marxa del qui havia de ser coordinador del projecte, Jordi Manent. L'Ajuntament ha donat el lideratge de la capitalitat a Montserrat Grau, en el càrrec de comissària.

COMENTARIS (0)

Reportatges