Dimarts, 26 de Març de 2019

Les ajudes de menjador prioritzaran les famílies en situacions de vulnerabilitat

Una de les novetats d'enguany és el barem més favorable de la Generalitat per a famílies monoparentals

17 de Maig de 2018, per Redacció
  • Imatge d'un menjador escolar

    Reusdigital.cat

L'Ajuntament de Reus prioritzarà les famílies en situacions vulnerables per subvencionar l'assistència als menjadors de l'alumnat d’ensenyament obligatori i de segon cicle d’educació infantil dels centres públics de Reus. Els ajuts es podran sol·licitar a partir del 21 de maig fins al 21 de juny. 

La convocatòria del curs 2018-2019 preveu una dotació d’1.760.000 euros, entre l’Ajuntament i la Generalitat. Aquest curs 2017-2018 s’han rebut 3.151 sol·licituds d’ajuts al menjador escolar, de les quals se n’han concedit 2.470. Com a novetat d’enguany, destaca el fet que la Generalitat estableix un barem més favorable per a les famílies monoparentals. Com que l’ajuntament de Reus ja afavoreix aquestes famílies a l’hora d’aplicar el barem de la conciliació familiar, ara es veuran doblement afavorides. Com a conseqüència, es preveu que el nombre de famílies d'aquestes característiques que rebin aquesta ajuda augmenti.

Una altra novetat és el fet que la Generalitat enguany contempla per primer cop que en el cas que hi hagi custòdia compartida de l’infant, si només un dels progenitors vol sol·licitar la subvenció, pugui fer-ho. Per això, només es valorarà la renda del sol·licitant. Si compleix els requisits, li correspondrà un ajut pels dies de custòdia que estableixi el conveni regulador.

Per fer la sol·licitud, cal demanar cita prèvia a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament. Els detalls de la tramitació es poden consultar a www.reus.cat.

Així mateix, hi ha l’obligatorietat per part de les famílies que reben subvenció de comunicar a l’escola abans de les 10 del matí del mateix dia si els infants no assistiran. En cas de no avisar, la família ha d’assumir el cost del dia del menjador. La no assistència injustificada de l’alumne al servei per un període de 10 dies consecutius, o de 15 dies no consecutius, compresos en un període màxim de dos mesos, provoca la suspensió i posterior revocació de l’ajut.

 

COMENTARIS (0)