Dimecres, 18 de Juliol de 2018

La Guàrdia Urbana fa gairebé 24.000 hores de patrullatge de proximitat durant 2016

La policia local ha incrementat les hores de patrullatge de proximitat

04 d'Agost de 2017, per Redacció
  • Agents fan patrulles de proximitat

    Cedida

La Guàrdia Urbana de Reus va realitzar l’any 2016 un total de 23.934 hores de patrullatge de proximitat per reforçar el contacte amb el ciutadà, el comerç i les entitats de veïns, a través de 3.989 patrulles. Aquests xifres s'assoleixen perquè l'any passat es va ampliar el servei de torns de matí i de nit. A més, les Comissaries Externes de Proximitat van atendre 3.298 persones durant aquest període.

"La proximitat de l’acció policial facilita la denúncia per part de la ciutadania, especialment de fets de baixa intensitat que, probablement, no serien denunciats si la ciutadania s’hagués de desplaçar a les comissaries centrals", assegura el govern municipal, qui creu que existeix una confiança en la policia local davant les més de 58.400 trucades registrades l'any 2016.

Les dades analitzades en la darrera Junta Local de Seguretat, celebrada el passat mes de maig, "posen de relleu l’encert de la política de proximitat i el contacte diari amb la ciutadania: la ciutat porta acumulada en els darrers 5 anys una reducció del 14% dels fets delictius. Entre 2012 i 2016, Reus ha registrat gairebé 1.200 fets delictius menys", continua el govern municipal.

L’estratègia de proximitat de la Guàrdia Urbana es fonamenta en una major presència als barris i a les zones comercials; en el reforç de la prevenció amb un major grau de visibilitat dels agents que treballen al territori; i en enfortir les relacions de la Guàrdia Urbana amb la comunitat i el teixit social de la ciutat.

Així mateix, busca incrementar el grau de detecció i diagnosi de les problemàtiques; eradicar des de les arrels les problemàtiques, tot augmentant la capacitat de resposta; i millorar els nivells de convivència i civisme, i incrementar la qualitat de vida dels ciutadans.

COMENTARIS (0)

Reportatges