Cookie control
Dissabte, 04 d'Abril de 2020

Les escoles bressol municipals de Reus obren el període d'inscripció per al pròxim curs

Enguany, com a novetat, es podrà portar a terme el tràmit de presentació de la sol·licitud per via telemàtica

09 de Maig de 2019, per Enric Garcia Jardí
  • Imatge d'una escola bressol

    El Punt Avui

Les escoles bressol municipals de Reus iniciaran, el pròxim dilluns 13 de maig, el període de preinscripció per al curs 2019-2020. Des d’aleshores, i fins al divendres 24 de maig, les famílies interessades podran presentar la sol·licitud per accedir als serveis dels centres educatius del primer cicle d’Educació infantil, tant presencialment —a les mateixes escoles i a l’Oficina Municipal d’Escolarització— com, per primera vegada, de manera telemàtica. L’ajuntament ha ofert un total de 283 places. Una vegada publicades les admissions, la matriculació es durà a terme del 5 al 18 de juny.

Per cinquè any consecutiu, el consistori de la ciutat ha optat per congelar els preus d’inscripció. En el cas de la permanència de cinc hores (que es pot aplicar de 9 del matí a 1 del migdia o bé de 9 del matí a 12 del migdia i de 3 a 5 de la tarda), el cost del servei és de 144 euros; si la permanència és de sis hores (de 9 del matí a 3 de la tarda o de 9 del matí a 1 del migdia i de 3 a 5 de la tarda), el preu se situa en els 173 euros, i, per últim, la permanència de vuit hores (de 9 del matí a 5 de la tarda) costa 230,50 euros.

L’Ajuntament de Reus també ha mantingut els criteris generals per a les subvencions i, segons ha destacat la regidora d’Ensenyament i Política Lingüística, Maria Dolors Sardà, per quart any seguit, també es tornen a posar a disposició de les famílies totes les aules disponibles dels centres municipals. Per últim, Sardà ha afirmat que el consistori avançarà les inscripcions a les línies de subvencions per a les famílies admeses al mes de juny, per tal de facilitar-ne els tràmits.

La seu electrònica permetrà la tramitació telemàtica

La possibilitat de portar a terme el tràmit de presentació telemàtica de la sol·licitud és una de les novetats d’enguany. La seu electrònica ja incorpora l’apartat corresponent des d’on es podrà complimentar la petició. D’altra banda, i també com a novetat, si s’autoritza per escrit a l’Ajuntament de Reus per tal de consultar directament determinats documents de la família sol·licitant, no serà necessari presentar-ne còpia (és el cas, per exemple, dels carnets de família nombrosa i de família monoparental, així com la vida laboral, entre d’altres).

Reus compta amb sis escoles bressol municipals

La ciutat de Reus disposa de sis escoles bressol municipals, que ofereixen un total de 283 places, repartides de la següent manera: La Ginesta (8 places de 0-1 anys, 31 places d’1-2 anys i 22 places de 2-3 anys), Montsant (8 places de 0-1 anys, 5 places d’1-2 anys i 7 places de 2-3 anys), El Margalló (6 places de 0-1 anys, 6 places d’1-2 anys i 6 places de 2-3 anys), El Marfull (16 places de 0-1 anys, 23 places d’1-2 anys i 20 places de 2-3 anys), L’Olivera (8 places de 0-1 anys, 31 places d’1-2 anys i 21 places de 2-3 anys), i El Lligabosc (8 places de 0-1 anys, 18 places d’1-2 anys i 14 places de 2-3 anys).

Més informació sobre els criteris que regiran l’accés de les famílies

L’accés de les famílies a les escoles bressol estarà regit pels següents criteris generals: que l’alumne tingui germans escolaritzats al centre o pares que hi treballin (40 punts); que la família visqui a la ciutat, en un entorn pròxim (30 punts); que els progenitors, o progenitor en cas de família monoparental, treballin (30 punts); que un progenitor treballi i l’altre estigui en excedència per la cura dels fills, si es demostra que la incorporació al treball és dins l’any 2019 (25 punts); que l’alumne formi part d’una família monoparental (15 punts) o nombrosa (15 punts); que els responsables del fill siguin beneficiaris de l’ajut de la renda mínima d’inserció (10 punts), i que l’alumne, els seus responsables o algun dels seus germans acrediti una discapacitat igual o superior al 33% (10 punts).

Les escoles bressols municipals es formen per disposar d’una mirada ‘pikleriana’

Durant la seva intervenció, la regidora d’Ensenyament i Política Lingüística, Maria Dolors Sardà, ha destacat el primer cicle de l’Educació Infantil com un moment important “per assentar les bases”. És per aquest motiu que des del consistori han fomentat la formació de les persones responsables de les escoles bressol municipals. En els darrers temps, han treballat, per mitjà d’una formadora, en assolir una “mirada ‘pikleriana’”, que se centra en la cura dels alumnes i la promoció d’una “educació no tan dirigida”. Aquesta proposta metodològica es fonamenta en les idees de la pediatra i psiquiatra Emmi Pikler (1902-1984).

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics