Les primeres Jornades d'Alta Capacitat arriben per trencar mites

L'activitat lloc a firaReus, el dissabte, 29 d'abril

20 d'Abril de 2017, per Alba Sancha

  • La directora del Centre Excellence, Edith Lando (esquerra), durant l'acte de presentació de les jornades

    Alba Sancha

Per primera vegada a Reus, se celebren les primers Jornades d'Alta Capacitat, el 29 d'abril, a firaReus, amb l'objectiu de sensibilitzar i informar a la comunitat educativa, com són els mateixos pares, els professors, psicòlegs o els psiquiatres. Sota el lema 'la capacitat no és sinònim de rendiment, enderroquem mites', la finalitat principal és aquesta: desmitificar el pensament que socialment s'ha estès al voltant de persones amb altes capacitats.

El que es vol posar en relleu durant aquestes jornades és la normalització de la situació dels alumnes més capaços amb independència del seu rendiment acadèmic. Com ha explicat la directora del Centre Excellence d'atenció i suport a l'alta capacitat i el talent, Edith Lando, "estem parlant de persones molt sensibles" que, a més, "tenen unes característiques comunes a les quals no estem acostumats socialment". La directora del centre ha volgut recalcar que el que més els interessa és "la part emocional", ja que "moltes vegades aquests nens pensen de forma diferent".

Durant la jornada es donaran estratègies per a l'educació i per a identificar nens amb altes capacitats, a més, es tractaran els mites, les metodologies a l'aula, la creativitat i les emocions d'aquestes persones. Durant el matí, tindran lloc les ponències centrades en la identificació i intervenció dels nens, a més de la presentació del llibre 'Les altes capacitats a l'escola inclusiva. Verat Descarat 2.0', a càrrec de la mateixa autora, Maria S. Dauder.

A la tarda, les ponències se centraran en els mites que existeixen al voltant de les altes capacitats, l'experiència a les escoles i es tractarà el tema de les nenes i dones. La directora del Centre Excellence ha aclarat que normalment, en el cas de les nenes "en l'àmbitl emocional són més fràgils", però tenen millors notes acadèmiques, per exemple. És per això que Edith Lando ha comentat que costa que arribin nenes al centre, normalment la majoria són nois. A més a més, durant la tarda també es comptarà amb la presència de mares i pares, així com nens, de la Fundació per a l'Ajuda a Nens i Joves d'Altes Capacitats (FANJAC) que explicaran la seva pròpia experiència.

Es tracta d'una jornada oberta a tothom que hi vulgui assistir. Per més informació, consultar el programa o bé inscriure's, cal adreçar-se al web del Centre Exellence.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.