Dimecres, 23 de Maig de 2018

Les obres del nou cinema a La Fira ja són a la meitat

Grupo Axion manté la previsió d'obrir el nou complex durant l'últim trimestre d'enguany

07 de Setembre de 2017, per Marc Busquets
  • Les obres al cinema segueixen els terminis d'execució previstos, segons Grupo Axion

    Marc Busquets

  • Marc Busquets

  • Marc Busquets

  • Marc Busquets

  • Samprimo i Forján han atès els mitjans, aquest dijous

    Marc Busquets

El nou cinema de Reus comença a ser una realitat. Aquesta és ja la setena setmana de treballs al nou complex per part del Grupo Axion a La Fira Centre Comercial amb la previsió d'obrir-lo al públic durant l'últim trimestre d'enguany. Ara per ara, l'execució de les obres "es troba al 50%", segons el cap d'obra de l'empresa valenciana, Joaquín Samprimo. "Tenim 25 persones treballant al nou cinema, i de cara a les properes setmanes en tindrem més, perquè entre d'altres entraran els soldadors", ha detallat en una visita oberta als mitjans i a la qual també ha assistit el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament reusenc, Marc Arza.

Una inversió de gairebé 2 milions

Samprimo ha destacat "la complexitat" d'algunes de les tasques d'instal·lació de serveis i subministraments al recinte, a causa de la manca d'alçada d'aquest. "Hem fet diversos simulacres i proves per garantir l'adequada qualitat de visibilitat a les butaques", ha apuntat. El complex cinematogràfic tindrà set sales, la més petita de les quals no arribarà al centenar de localitats. La més gran, la sala 5, en tindrà 188. "L'objectiu és aprofitar al màxim l'espai que tenim per a la comoditat del públic", ha detallat Samprimo, que ha avançat que el Grupo Axion començarà a treballar en un nou cinema a Saragossa (el vuitè de la cadena) un cop el de Reus estigui en funcionament.

Durant la visita guiada, Samprimo ha exposat quina serà la distribució dels espais del futur local. D'aquesta manera, al vestíbul principal hi haurà l'accés a les sales i al servei de bar. A banda, hi haurà un parell de cabines des d'on se centralitzaran les projeccions i el sistema de so. Una altra de les característiques del nou cinema és que disposarà d'unes butaques úniques. "Són de pell, de diversos colors i molt còmodes. De fet, tan sols un cinema a Madrid les té iguals", ha subratllat. Samprimo ha detallat quins són alguns dels elements constructius emprats fins ara. "Usem pladur d'alta densitat, posem per cas, per qüestions d'acústica i per les seves propietats ignífugues", ha revelat.

Des del centre comercial, Mayte Forján ha celebrat l'obertura del cinema (d'uns 1.600 m2) a la segona planta de l'equipament i l'ha descrit "com un revulsiu" per a La Fira. La societat valenciana ha invertit 1,8 milions d'euros en el complex, que tindrà unes 800 localitats i disposarà de tecnologia per poder rebre els films via satèl·lit. La previsió inicial és que al cinema hi treballin quatre persones per torn, i que n'hi hagi una desena de contractades.

Aquest és l'aspecte actual del recinte:

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

Grupo Axion cinema Reus Reusdigital La Fira Centre Comercial
Grupo Axion cinema Reus Reusdigital La Fira Centre Comercial
Grupo Axion cinema Reus Reusdigital La Fira Centre Comercial
Grupo Axion cinema Reus Reusdigital La Fira Centre Comercial

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)

Comentaris

Joan Manel  08 de Setembre de 2017

Nou cinema a Reus

Suposo que estarà mol bé el cinema. No us descuideu de fica-hi una superfície amb forats per la beguda, a cada butaca. (Com les Gavarres) Gracies

Reportatges