Dimecres, 20 de Juny de 2018

L'Hospital de Sant Joan tanca el 2016 amb un dèficit ordinari de 8 milions d'euros

Aquesta quantitat queda reduïda a la meitat gràcies als 4 milions d'euros de patrimoni aportat per Gecohsa

20 de Març de 2017, per Enrique Canovaca
  • Passadís de l'Hospital de Sant Joan de Reus, en una imatge d'arxiu

    Cristina Antillés

La situació econòmica de l'Hospital de Sant Joan de Reus continua sent complicada. El tancament de comptes del 2016 és pitjor del previst per la direcció del centre sanitari i el govern municipal, amb un dèficit ordinari de 8 milions d'euros que queda reduït a la meitat amb l'aportació de l'Hospital de Móra d'Ebre, segons ha avançat la Cadena SER i ha pogut confirmar Reusdigital.cat. Aquestes són les xifres, a grans trets, que es presentaran en el consell d'administració de l'hospital reusenc, previst pel pròxim dilluns, 27 de març. Aquell dia, els representants dels grups municipals han de decidir si formulen els comptes o no, és a dir, si accepten la realitat existent. La direcció del centre realitzarà durant aquesta setmana unes sessions informatives per explicar als consellers la situació.

L'elevat dèficit de l'Hospital de Sant Joan es deuria, bàsicament, a la regularització del contracte amb el CatSalut de l'exercici 2015. Amb tot, la direcció del centre i el govern municipal hauran de justificar en els pròxims dies -segurament després del consell d'administració- el per què d'aquest increment, malgrat que la Generalitat va augmentar, a finals de l'any passat, la seva cartera de serveis. L'hospital reusenc, a més, es troba a l'espera de tenir un pla de viabilitat a llarg termini, redactat conjuntament amb l'administració catalana, un document que hauria de servir per anar a renegociar amb els bancs el crèdit per pagar l'edifici actual.

La confirmació d'aquesta dada negativa arriba també enmig de les negociacions que el Comitè d'Empresa i la direcció porten a terme des de fa mesos pel cobrament de les productivitats del 2016. A hores d'ara, aquest concepte sí que està inclòs en la xifra de 4 milions d'euros de dèficit que resten després de l'aportació de patrimoni de Gecohsa. Si finalment s'arribés a un acord que rebaixi els gairebé 2 milions d'euros de les DPO, el dèficit també es reduiria. Amb tot, els representants del comitè han amenaçat amb "trencar la pau social", iniciar mobilitzacions i denunciar la situació, de nou, al Tribunal Laboral de Catalunya (TLC).

De forma paral·lela, els representants de treballadors i la direcció han de negociar un nou conveni col·lectiu, que està prorrogat des del 31 de desembre del 2016. Si abans del juny no s'arriba a un acord, el document deixaria de tenir vigència i els treballadors passarien a regir-se per les condicions laborals de la Xarxa d'Hospitals d'Utilització Pública (XHUP), que són pitjors. En aquest sentit, els comptes de l'Hospital de Sant Joan es veurien beneficiats, a costa, això sí, dels empleats.

COMENTARIS (2)

Comentaris

J.A.C.O.  21 de Març de 2017

I el dia a dia?

No hi ha un projecte, no hi ha unes directrius, no hi uns pressupostos, no hi ha uns controls...? No entenc que setmana rere setmana no es vegi el descontrol dinerari! Qui controla i qui permet que no es compleixin les línies marcades anualment, suposant que estiguin escrites i aprovades? Qui o quines persones son responsables d'aquest desgavell? Potser s'arribarà als nivells de, per exemple, l'antiga Caixa Tarragona. Qui para aquest tren?

Enric  21 de Març de 2017

a que espera el gobierno de la generalitat

Si a que esperan para inyectar el dinero que hace falta, a que esperan para poner orden en este tema, vamos seguro que esperan que nuestro hospital este bajo mínimos para poder asi ponerse la medalla y actuar, si este hospital fuera en Barcelona seguro que ya estaría resuelto el tema del dinero, pero estamos a 100 km de distancia y no les importa nada de nada, solamente nos quieren para la independencia, para esto si, pero lo importante que es esto nada de nada

Reportatges