Dilluns, 21 de Maig de 2018

L'independentisme col·loca cartells d'adhesió a l'AMI en un parell d'entrades de Reus

Regidors de la CUP i Esquerra s'han sumat aquest divendres a un acte impulsat per l'ANC Reus i Òmnium Baix Camp

09 de Juny de 2017, per Marc Busquets
  • Els assistents han descobert el cartell d'adhesió a l'AMI

    Marc Busquets

Reus ja té un parell de cartells d'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) a les entrades a la ciutat per les avingudes de Tarragona i Salou. En el primer cas, a tocar del camp municipal de futbol on el Reddis disputa els seus encontres. Aquest passat divendres, cap a les 7 de la tarda, una trentena aproximada de persones s'han aplegat als peus d'un dels senyals d'entrada a la capital del Baix Camp per "fer complir una moció aprovada pel ple municipal", tal i com s'ha recordat, i que va validar l'entrada del municipi a l'entitat independentista. Integrants d'Òmnium Baix Camp, l'ANC-Reus per la Independència i diversos regidors del consistori hi han assistit. Un cop s'ha descobert el cartell, l'acció ha estat acompanyada d'aplaudiments i càntics a favor de l'Estat propi.

'Un acte de desobediència'

Ni tan sols la decisió del jutge que va declarar nul l'acord del plenari d'afegir-se a l'AMI ha impedit que "fem un pas més cap a la independència", en paraules del regidor cupaire Oriol Ciurana. Al seu costat, la regidora Marta Llorens ha anat més enllà per censurar que "l'alcalde Pellicer hagi incomplert un acord" i que hagi estat l'ANC "qui hagi tirat endavant la instal·lació del cartell". La cupaire ha celebrat que el teixit social reusenc "hagi desobeït la justícia", fet que suposa "un pas més cap a la independència". Llorens ha assegurat que "ja que el nostre batlle no és independentista, cal que els altres ens unim per dur a terme accions de desobediència".

Ciurana, per part seva, ha carregat també contra el grup municipal del PDeCAT i ha recordat que "ahir se'ls va trobar a faltar a la votació de la moció en què vam demanar suport explícit al referèndum". Les dues regidores d'Esquerra al consistori, Noemí Llauradó i Montserrat Flores, que han estat presents igualment a la trobada, s'han mostrat satisfetes perquè "ja tenim data i pregunta" per decidir el futur del país, tal i com ha exposat la primera. "És una moció que vam presentar nosaltres i el que fem ara és acompanyar la societat civil per fer visible que Reus és part de l'AMI", ha afegit. "No és el moment de retreure res a ningú, sinó de sumar esforços", ha dit després preguntada sobre l'absència de regidors del PDeCAT a la penjada del cartell.

Finalment, i des d'Òmnium Baix Camp, Emili Argilaga ha explicat que "sempre som les entitats sobiranistes les que fem les coses, si altres no les fan. Això acaba de començar i tirarem endavant", ha afegit en acabat per referir-se als mesos que queden abans que se celebri el referèndum, que creu que estaran marcats pel "joc brut" de l'Estat. "Si ens els treuen o els guixen en posarem uns altres, de cartells, i si ho tornen a fer, uns de nous", ha reblat.

COMENTARIS (12)

Comentaris

Josep  12 de Juny de 2017

Otra república no

No nos interesa, ha sabemos como fue la història

Anónimo_2017  12 de Juny de 2017

Vergüenza

Es una vergüenza que se tire el dinero en carteles que no sirven para nada, primero por lo que son, segundo porque quien va a ver ese cartelito ahí cuando pasa con el coche, tercero por tirar el dinero cuando están pasando cosas mucho más importantes en Cataluña y sin ir más lejos en nuestra ciudad de Reus, como por ejemplo el problema de robar dinero que nos ha llevado a casi perder nuestro hospital, no me puedo creer que los que los independentista más fieles a esa causa no vean que si realmente se lleva a cabo la independencia saldremos perdiendo, hoy por hoy, saldremos perdiendo, yo personalmente no estoy ni a favor ni en contra, según las condiciones me podría interesar personalmente y a mi familia, pero viendo como están las cosas y que se gastan más dinero en cartelitos tontos y banderas cuando recortan por todos lados por que no hay dinero para los presupuestos... vamos una vergüenza.

ep  11 de Juny de 2017

A Juan Carlos de la Vega

Votar a veces es muy peligroso. Votar cualquier cosa en contra de la ley es tan peligroso como darle una pistola a un mono. Si tanto te gusta votar cualquier cosa, se me ocurre que también se podría votar en toda España si queremos suprimir las autonomías, ¿no te gusta tanto votar? ¿lo probamos? Lo que pasa es que esa clase de referendums o votaciones no son posibles ,gracias a dios, porque la ley no las ampara.. ¿nos saltamos la ley? ok, lo haremos todos pues.

Pepe  11 de Juny de 2017

estais perdiendo el tiempo

No perdáis el tiempo en consultas, mirar la encuesta de Reus Digital, No tenéis la mayoría, por cierto todos estos funcionarios ( concejales ) que están aplaudiendo la manipulación de una señal de transito, resulta que están cobrando de todos nuestros impuestos

Wei  11 de Juny de 2017

Ja era hora!!

Per fi

Wei  11 de Juny de 2017

Ja era hora!!

Per fi

David  10 de Juny de 2017

Pantomima permesa per l'alcade

El que és més greu és veure a regidors a qui els paguem el sou fent el pepa aplaudint, i a d'altres amb tot el morro dient que si els treuen els tornaran a posar. Qui son ells per manipular senyals de trànsit? qui? segur que si ho faig jo tinc a un policia pegat al clatell i em multen, però l'alcalde farà els ulls grossos en aquesta ocasió. Això s'acabaria ràpid amb una bona multa que els hi tremolessin les cames, però no, sembla que la bula ja s'ha instal·lat.
I molt bé ep per retuitejar-ho, que se sàpiga a tot Espanya lo que fan aquesta gent, i tan debò que ningú visiti Reus per la seva culpa, s'ho mereixen mal que ens acabi afectant a tots nosaltres. La mateixa calanya de gent del cartell amenaçador de Lleida son aquests, no hi ha cap diferència...

Juan Carlos de la Vega   10 de Juny de 2017

Més llenya al foc

Amb comentaris com aquests no és tan rar que n'hi hagi que vulguin la independència. I un apunt al lector que diu que la majoria no la volen. Votem-ho i en parlem.

Dit això, posar els cartells és un acte de cara a la galeria per posar en evidència un alcalde. Res més.

jose  10 de Juny de 2017

sinverguenzas

vais contra las leyes de españa y contra la mayoria de las personas que vivimos en cataluña.

ep  10 de Juny de 2017

Visita Reus

A mi me viene muy mal ir a comprar a Tarragona, pero desde luego si yo fuese de Zaragoza o Soria y veranease en Salou, Reus ni lo pisaba. Es más , voy a copiar esta "noticia" en mi cuenta de facebook para que la gente se entere como estos vividores promocionan nuestra ciudad.

Reportatges