Dilluns, 23 de Juliol de 2018

L’Institut Baix Camp celebra una nova edició de les Jornades d’Informàtica

Les xerrades també ofereixen una visió del món laboral en l'àmbit de les TIC: evolucionar o desaparèixer

17 de Febrer de 2016, per Sergi Jiménez
  • Presentació de les Jornades Informàtiques

    Sergi Jiménez

L’Institut Baix Camp de Reus celebra les IV Jornades d'Informàtica, destinades a l'alumnat pertanyent als ensenyaments informàtics i tecnològics del centre, aquest dimecres i dijous, 17 i 18 de febrer.

Els estudiants gaudiran de ponències sobre sistemes de posicionament global, Business Intelligence, Internet of the Things, emprenedoria tecnològica, programació per a dispositius mòbils, Smart Cities o BigData, impartides tant per emprenedors com per professors universitaris especialistes en les tecnologies de la informació. Aquests compartiran els seus coneixements amb els alumnes dels mòduls d’informàtica, apropant-los a les novetats més destacables de les TIC. El director del centre, Josep Lluís Queralt, ha agraït el suport a les entitats col·laboradores, entre les quals es troba l'Ajuntament de Reus, la Fundació Privada Reddis, la Universitat Rovira i Virgili i els Serveis Territorials d'Ensenyament.

Al capdavall, les jornades esdevenen un espai de divulgació on els alumnes –que adquireixen coneixements vinculats als seus estudis– també poden escoltar l'experiència i les vivències dels ponents en el món laboral; una perspectiva que, segons apunta el centre, de tant en tant és "necessària". I és que els joves han omplert el teatre de l'institut i han conegut les aplicacions que ofereixen els seus estudis més enllà de les classes.

L'encarregat d'iniciar la primera de les xerrades, l'enginyer Josep Gili, ha aprofitat per subratllar que, tard o d'hora, els alumnes hauran de reciclar-se i "reformular-se en el seu camp de treball", sobretot si volen dedicar-se professionalment a l'enginyeria o a les noves tecnologies, que evolucionen a passes de gegant.

COMENTARIS (0)

Reportatges