L’Institut Baix Camp celebra una nova edició de les Jornades d’Informàtica

Les xerrades també ofereixen una visió del món laboral en l'àmbit de les TIC: evolucionar o desaparèixer

17 de Febrer de 2016, per Sergi Jiménez

  • Presentació de les Jornades Informàtiques

    Sergi Jiménez

L’Institut Baix Camp de Reus celebra les IV Jornades d'Informàtica, destinades a l'alumnat pertanyent als ensenyaments informàtics i tecnològics del centre, aquest dimecres i dijous, 17 i 18 de febrer.

Els estudiants gaudiran de ponències sobre sistemes de posicionament global, Business Intelligence, Internet of the Things, emprenedoria tecnològica, programació per a dispositius mòbils, Smart Cities o BigData, impartides tant per emprenedors com per professors universitaris especialistes en les tecnologies de la informació. Aquests compartiran els seus coneixements amb els alumnes dels mòduls d’informàtica, apropant-los a les novetats més destacables de les TIC. El director del centre, Josep Lluís Queralt, ha agraït el suport a les entitats col·laboradores, entre les quals es troba l'Ajuntament de Reus, la Fundació Privada Reddis, la Universitat Rovira i Virgili i els Serveis Territorials d'Ensenyament.

Al capdavall, les jornades esdevenen un espai de divulgació on els alumnes –que adquireixen coneixements vinculats als seus estudis– també poden escoltar l'experiència i les vivències dels ponents en el món laboral; una perspectiva que, segons apunta el centre, de tant en tant és "necessària". I és que els joves han omplert el teatre de l'institut i han conegut les aplicacions que ofereixen els seus estudis més enllà de les classes.

L'encarregat d'iniciar la primera de les xerrades, l'enginyer Josep Gili, ha aprofitat per subratllar que, tard o d'hora, els alumnes hauran de reciclar-se i "reformular-se en el seu camp de treball", sobretot si volen dedicar-se professionalment a l'enginyeria o a les noves tecnologies, que evolucionen a passes de gegant.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.