Divendres, 29 de Març de 2024

L’Obra Social 'la Caixa' dóna suport econòmic a programes d’atenció a la infància i a la gent gran de l’Ajuntament

'T'ajudem a créixer', adreçat als més petits, rep una aportació de 30.000 euros; i el menjar a domicili i el Localitzador Personal (LOPE), adreçats a la gent gran, 5.000 cadascun

05 de Juny de 2018, per Redacció
  • Imatge de la signatura del conveni entre ambdues parts

    Cedida

Aquest dimarts, 5 de juny, s’ha renovat el compromís de col·laboració entre l’Ajuntament de Reus i l’Obra Social “la Caixa” amb tres serveis d’atenció als infants i a les persones de més edat de la ciutat. Aquests serveis són els programes socials 'T’ajudem a créixer', adreçat a la infància, que rep una aportació de 30.000 euros, i el menjar a domicili i el Localitzador Personal (LOPE), adreçats a la gent g ran, que reben 5.000 euros cadascun. La signatura dels convenis per donar continuïtat a aquests programes ha anat a càrrec de la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, i del Director de Banca d’Institucions Catalunya de CaixaBank, Joaquim Macià. L’acte s’ha fet a l’escola bressol municipal El Marfull, ubicada a la plaça de l’Abat Oliba, una de les participants en el programa 'T’ajudem a créixer', i ha comptat també amb la presència de la regidora d’Ensenyament i Política Lingüística a l’Ajuntament de Reus, Maria Dolors Sardà.

L’any 2017, 22 infants es van beneficiar del programa social 'T’ajudem a créixer'; 13, del programa de menjar a domicili, i 10, del LOPE.

T’ajudem a créixer

Durant el curs 2017-2018, uns 30 infants de la ciutat han rebut el suport del programa 'T’ajudem a créixer', que té com a objectiu ajudar famílies en situació de vulnerabilitat social perquè els seus fills puguin assistir a una escola bressol. Aquest programa és fruit de la col·laboració de l’Ajuntament de Reus i la Fundació «La Caixa». Les famílies que reben aquestes ajudes són derivades dels mateixos Serveis Socials de l’Ajuntament de Reus, del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP), de les escoles bressol o per demanda directa de la família, amb una valoració tècnica prèvia dels professionals de serveis socials.

El valor de les ajudes varia en cada cas segons la situació de cada família, que ha de compir determinats supòsits. D'aquesta manera, hi poden optar les famílies monoparentals amb el progenitor/a treballant; els infants amb necessitats educatives especials.; infants en situació de risc social; la regidoria de Benestar Social treballa aquest programa de manera coordinada amb la regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística, responsable de les escoles bressol municipals. Les famílies que reben aquestes ajudes poden inscriure els seus fills en les escoles bressol municipals, en la llar d’infants El Barrufet, que depèn de la Generalitat, i en la A.Cuadrada, propietat de la Creu Roja.

Menjar a domicili

El programa de menjar a domicili té la finalitat que les persones grans, amb dependència o discapacitat puguin continuar vivint al seu domicili el màxim de temps possible i amb les millors condicions. A més, amb aquest servei les persones grans reben una alimentació adequada al seu estat de salut. L’Ajuntament de Reus, a partir dels informes emesos pel personal tècnic de Serveis Socials, formula la proposta de persones susceptibles de rebre aquest servei, que gestiona la Creu Roja.

Localitzador Personal (LOPE)

El programa LOPE, a través de la xarxa de telefonia mòbil i d’un dispositiu específic de localització que incorpora GPS, permet de manera permanent la localització de la persona qui el porta i la detecció de situacions potencialment perilloses. Aquest servei dóna la possibilitat a les persones amb un deteriorament cognitiu lleu o moderat que puguin continuar gaudint de la seva autonomia, així com potenciar les seves capacitats individuals i col·lectives. A més, els localitzadors GPS faciliten a les persones grans la seva permanència en l’entorn habitual, amb la tranquil·litat i la confiança necessària per als cuidadors i familiars.

El sistema intel·ligent de monitoratge d’alertes personals que desenvolupa la Creu Roja inclou, en tot cas, els següents serveis: l'Atenció permanent les 24 hores del dia a la Central Receptora d’Alarma de la Creu Roja; Informació de la localització GPS o LBS dels dispositius les vint-i-quatre hores del dia durant tot l’any; Possibilitat de configuració personalitzada i seguiment de les zones segures, zones perilloses o increment de velocitat a més de 35 quilòmetres per hora.

Les famílies poden consultar a través de missatges al telèfon mòbil l’última localització del familiar que fa ús de l’aparell. Avís de bateria baixa del dispositiu de localització. En aquest programa, l’Ajuntament de Reus és l’encarregat, a través del personal tècnic de Serveis Socials, de proposar les persones que són susceptibles de portar l’aparell, amb el seu consentiment previ, i Creu Roja assumeix les tasques corresponents al desenvolupament del servei.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics