Dimecres, 24 d'Abril de 2024

L'ocupació als pàrquings de Reus creix un 3% en el primer semestre de l'any

En el cas del nou estacionament de La Fira Centre Comercial, de gener a juny hi van aparcar 178.031 vehicles

10 d'Agost de 2016, per Redacció
  • El pàrquing del Carrilet és un dels que més ha crescut en ocupació, segons fonts municipals

    Cedida

De gener a juny de 2016, més de 520.000 cotxes van aparcar a la xarxa municipal d'aparcaments, integrada per vuit pàrquings subterranis i amb una oferta global de 3.200 places, segons han indicat fonts municipals. Si el balanç es fa tot descomptant el pàrquing de La Fira Centre Comercial (en funcionament des del novembre de 2015) la demanda d'aparcament va créixer un 3,1%, 10.330 vehicles més que l'any 2015.

Es manté la tarifa reduïda de l'aparcament de llarga durada

Els aparcaments que més han crescut són els de Passeig Prim, Carrilet, Pastoreta i Llibertat, mentre que ha baixat lleugerament el pàrquing Sant Ferran. En el cas del de La Fira Centre Comercial, de gener a juny hi van aparcar 178.031 vehicles. En total, més de 520.000 cotxes han aparcat en algun dels vuit pàrquings subterranis que integren la xarxa municipal. El regidor i conseller delegat de Reus Mobilitat i Serveis, Marc Arza, ha afirmat que "Reus manté des de 2013 una tarifa reduïda d'aparcament com a mesura de dinamització econòmica, amb un màxim diari de 4 euros a tots els pàrquings municipals". "La tendència a l'alça de la demanda ens demostra l'encert de mantenir aquest compromís al llarg de 2016, ja que Reus té els aparcaments municipals més competitius del Camp de Tarragona, i aquest fet es tradueix en capacitat d'atracció de la ciutat i de sectors econòmics com el comerç, la restauració, l'oci i la cultura", ha apuntat.

D'altra banda, aquest 2016 no s'han modificat els preus. Així, es manté la tarifa reduïda de l'aparcament de llarga durada (amb el màxim diari de 4 euros), segueix vigent la tarifa nocturna (0,50 euros l'hora des de les 10 de la nit a les 6 del matí) i continua l'aposta pel vehicle elèctric a la xarxa municipal d'aparcaments, amb la gratuïtat per aparcar i recarregar per a tots els vehicles elèctrics. Enguany, el màxim diari continuarà a 4 euros per a tots els aparcaments, de manera que a partir de la tercera hora d'estada el preu ja no pot superar els 4 euros.

El pàrquing Oques passa a la segona corona

Amb aquestes tarifes, i segons les abans esmentades fonts, es referma la tendència dels darrers exercicis i "ara, aparcar als pàrquings subterranis ja és més barat que fer-ho a les places de zona blava en superfície". Abonaments Les dades d'aquest balanç només fan referència a la demanda comercial, als clients que entren als pàrquings amb tiquet, i no inclou els clients amb abonament, que actualment són prop de 1.300 en les diverses modalitats.

L'abonament més habitual és el que permet aparcar un temps fix diari, amb 630 usuaris; es poden adquirir targetes per 4, 6, 8 o 12 hores al dia. També s'ofereix una targeta multipàrquing que permet l'estacionament del vehicle a qualsevol dels pàrquings de la xarxa municipal, les 24 hores del dia i tots els dies de l'any, que actualment compta amb 255 abonaments d'aquest tipus.

En el cas dels abonaments, aquest 2016 hi ha hagut un canvi destacable. Així, el pàrquing Oques ha passat de la primera a la segona corona, amb Passeig Prim, Pastoreta, Carrilet i Sant Ferran. L'abonament de 12 hores al dia (A12) als aparcaments de la segona corona costa 53 euros al mes, mentre que a la primera corona l'import del mateix A12 és de 76 euros.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Tocacojons de Reus  10 d'Agost de 2016

El Parking del Carrilet no es verdad sus números.

Mienten, y de forma descarada. Los datos que se tienen del parking del Carrilet durante el año 2016, son del 24 % de ocupación media diaria. Si entre el 24 % sacamos el 50 % de vehículos municipales, saquen ustedes las conclusiones... Hay una media de 220 plazas diarias vacías. Su capacidad son de 300. Por favor no den cifras que da pena su gestión municipal. ¡BERGÜENZA! Si con "B" de Burrro.