Cookie control
Dimecres, 15 de Juliol de 2020

L’oferta de casals d’estiu ja està disponible a la web municipal

En les pròximes setmanes es donaran a conèixer també altres propostes estiuenques en l'àmbit del lleure, la cultura i l'esport adreçades a infants i joves

22 de Maig de 2019, per Redacció
  • Imatge d'una edició anterior del casal d'estiu adaptat

    Cedida

L’oferta dels casals d'estiu de Reus vinculats a diferents centres educatius (adreçats a infants de 3 a 12 anys), del casal d'estiu adaptat (adreçat a infants i joves amb diversitat funcional) i del casal d'estiu de primera infància (0-3 anys) ja està disponible al portal de les activitats d'estiu del web municipal. En les pròximes setmanes es donaran a conèixer també altres propostes estiuenques en l'àmbit del lleure, la cultura i l'esport adreçades a infants i joves.

La programació de casals d'estiu (incloent-hi el casal adaptat i el de primera infància) és coordinada des de la regidoria d'Ensenyament i Política Lingüística i des d'aquest dimecres es pot consultar a través del cercador. En els pròxims dies s'aniran incorporant noves activitats al cercador a mesura que es vagin presentant.

Casals d’estiu

Es tracta de l'oferta de casals organitzats per les associacions de mares i pares, esplais o entitats que han rebut la subvenció 2019 de l'Ajuntament de Reus. Són casals basats en l'educació, el lleure i el treball cooperatiu subjectes al Decret 267/2016 que regula, entre d'altres, les titulacions de l'equip de dirigents en funció del nombre de participants, la notificació de l'activitat i les assegurances, entre altres qüestions.

El preu d'aquests casals és de 40 euros per setmana,E de 9 del matí a 1 del migdia. En el cas de les famílies monoparentals, nombroses i les que facin una segona inscripció, el preu serà de 38 euros. Hi haurà també serveis complementaris d'acollida matinal i menjador.

Oferta en diferents casals

El casal de Lleure, organitzat per AEG Ben enllà ofereix ‘Una aventura nova cada setmana!’, un estiu ple d’activitats cooperatives, manuals, esportives i en anglès del 25 de juny al 2 d’agost al Col·legi La Salle. Les inscripcions es poden fer a la pàgina web i a l’edifici infantil de l’escola el 30 de maig, el 6 i 13 de juny de 5 a 6 de la tarda.

El casal Joan Rebull, organitzat per l’AMPA Joan Rebull, planteja a la canalla ‘Embarca’t amb nosaltres!’, un casal esportiu, lúdic i cultural, ple de tallers, gimcanes, excursions i altres activitats. Les dates del casal són del 25 de juny al 2 d’agost i del 2 al 6 de setembre a l’Escola Joan Rebull. Les inscripcions s’han de dur a terme a l’AMPA de l’escola de dilluns a divendres de 9 del matí a 1 del migdía i de les 3 a dos quarts de 5 de la tarda.

El casal La Vitxeta, organitzat per l’AMIPA La Vitxeta, ofereix ‘Un estiu de conte!’, un casal de lleure, esport i aventures de la mà d’un enigmàtic escriptor i dels personatges dels seus contes. Les dates per gaudir d’aquest casal són del 25 de juny al 2 d’agost i del 2 al 6 de setembre a l’Escola La Vitxeta. Les incripcions s’han d’efectuar a l’AMIPA de l’escola de dilluns a divendres de dos quarts de 9 del matí a dos quarts d’1 del migdía i de 4 a 5 de la tarda.

El casal Pi del Burgar, organitzat per l’AMPA Pi del Burgar, proposa ‘Ciència al Pi!’, un casal d’activitats lúdiques, esportives i de lleure, i puntualment en anglès. Les dates per gaudir d’aquest casal són del 25 de juny al 2 d’agost i del 2 al 6 de setembre a l’Institut Escola Pi del Burgar. Les inscripcions s’han de realitzar a l’AMPA de l’IE del Burgar de dilluns a divendres de dos quarts de 9 del matí a 12 del migdia, excepte els dimecres, en que els enregistraments s’han de dur a terme de dos quarts de 3 del migdía a dos quarts de 5 de la tarda.

El casal Fem-nos Amics, organitzat pel seu esplai, ofereix del 25 de juny al 7 de setembre ‘Un casal mitològic’, un casal de lleure per endinsar-se en èpoques, fets i personatges mitològics, que tindrà lloc a l’Escola Prat de la Riba i Parròquia de Sant Joan. Les inscripcions s’han de dur a terme a l’esplai des del 31 de maig al 22 de juny els divendres i dissabtes de 6 de la tarda a 8 del vespre.

El casal d’Estiu Adaptat, organitzat per l’AMPA del CEEP Alba, proposa de l’1 al 26 de juliol de 9 del matí a 1 del migdía ‘Hipoteràpia’, tallers de creativitat, teràpia de gossos, musicoteràpia, sortides i activitats aquàtiques. El casal tindrà lloc a l’Escola General Prim i es dirigeix a un ampli rang d’edats, des de 3 fins 21 anys. Les inscripcions es realitzen a través del correu electrònic alba.ampa@gmail.com de l'1 al 8 de juny.

La regidoria d'Ensenyament i Política Lingüística organitza un casal d'estiu per a la primera infància al Mas Pintat, centre de suport a les famílies que s'ubicarà a l'Escola Bressol Municipal El Marfull, amb què es comparteixen equipaments. Aquest casal es durà a terme des del dia 5 al 30 d'agost, ambdós inclosos. Les inscripcions es duran a terme a partir de l’1 de juny a l’Oficina Municipal d’Escolarització de 9 del matí a 2 del migdía. Aquest es dirigeix a infants entre 0 i 3 anys, que poden estar acompanyats dels seus germans fins a 6 anys. Es podran inscriure al casal infants nascuts l'any 2019 (mentre tinguin les 16 setmanes completes), el 2018, el 2017 i el 2016, i també ho podran fer els germans d'aquests que hagin nascut els anys 2015, 2014 i 2013.

Serveis d’acollida i menjador

Es distribuirà per edats en funció de la demanda i amb una capacitat màxima de 41 places, distribuïdes segons la ràtio màxima per aula, amb una aula per cada franja d'edat. El casal oferirà un servei des de les 8 del matí a les 3 de la tarda, amb una determinada distribució horària. El servei d'acollida opcional serà de 8 a 9 del matí, el servei del casal es durà a terme de 9 del matí a 1 del migdia i el servei de menjador serà de la 1 del migdia a les 3 de la tarda. Per aquells infants que utilitzin el servei de menjador, l'horari de l'àpat serà a les 12 del migdia per tal que de 1 del migdia a 3 de la tarda puguin descansar si ho necessiten.

Les inscripcions es faran per setmanes i en relació als horaris sol·licitats. Els preus del servei d’acollida són de 12 euros per setmana, el servei del casal costa 36 euros per setmana i el servei de menjador, 30 euros per setmana.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics