Cookie control
Diumenge, 12 de Juliol de 2020

L’Oficina d’Habitatge de l’Ajuntament de Reus gestiona ajuts al lloguer per valor de 3,3 milions d’euros

Aquest servei municipal va atendre l'any 2018 un total de 14.385 visites d'assessorament

07 d'Agost de 2019, per Redacció
  • Imatge de les instal·lacions de l'Oficina d'Habitatge

    Cedida

L’Oficina d’Habitatge ha gestionat ajuts al lloguer per valor de 3,3 milions d’euros durant l’any 2018. Aquest servei municipal va atendre l’any 2018 un total de 14.385 visites d’assessorament i d’informació per part de la ciutadania, de les quals 10.177 van ser presencials, 3.590 telefòniques i 618 per internet. El volum de tràmits que comporten aquestes visites es multiplica, ja que l’oficina en va realitzar un total de 7.700.

Des de l’Oficina d’Habitatge, gestionada des de la regidoria d’Economia i coneixement i Habitatge de l'Ajuntament de Reus, es tramiten les sol·licituds per optar als ajuts que ofereix l’Agència d’Habitatge de Catalunya. L’any passat, l’Oficina d’Habitatge va tramitar un total de 2.226 sol·licituds d’ajudes destinades al pagament del lloguer, de les quals vora el 75% van ser concedides, per un import global de 3.399.617,22 euros.

Les ajudes aprovades, al seu torn, es poden desglossar en 1.721 subvencions per a facilitar l'accés i la permanència en un haibitatge en règim de lloguer; 393 prestacions destinades a unitats de convivència amb ingressos moderats o baixos, a qui el cost de l'habitatge en un moment determinat pot situar en risc d'exclusió residencial; 42 subvencions per al pagament del lloguer social que l'Ajuntament de Reus concedeix a persones llogateres d'habitatges protegits municipals, i 70 prestacions d'urgència especial, per afrontar situacions d'emergència en l'àmbit de l'habitatge, per tal de prevenir l'exclusió residencial que pot suposar la pèrdua d'habitatge si aquest és la residència habitual i permanent. 

L’Oficina d’Habitatge ha incrementat en els darrers anys la gestió d’ajudes, com a conseqüència d’haver ampliat la seva cartera de serveis i d’haver reenfocat la seva activitat per ta de donar una millor resposta a les necessitats d’habitatge de la ciutadania.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics