Cookie control
Dilluns, 30 de Març de 2020

L'Oficina d'Habitatge de Reus gestiona més de 2.000 ajuts al lloguer

S'ha registrat un augment del 36% en relació al 2016, amb subvencions de 150 euros mensuals de mitjana

13 de Juliol de 2017, per Marc Busquets
  • Reusdigital

L'Oficina d'Habitatge de l'Ajuntament de Reus gestionarà enguany subvencions al lloguer de pisos per un valor total de 3.177.382,63 euros, un 36% més que l'any passat, tot havent tramitat 2.058 ajuts a particulars. Per al regidor d'Urbanisme del consistori, Marc Arza, això evidencia "l'impuls que s'ha volgut donar a l'Oficina, que durant els dos últims anys ha ampliat la seva cartera de serveis" a la ciutadania. Els ajuts, que s'atorguen en funció dels ingressos anuals dels sol·licitants i dels preus que aquests paguen pels seus pisos de lloguer, són d'un màxim de 200 euros al mes i pot cobrir fins al 40% de l'import de l'arrendament de la vivenda. "Els ajuts tindran un impacte molt positiu per a les famílies, més encara si tenim en compte el creixement que està tenint el mercat del lloguer", ha subratllat el regidor del ram.

150 euros d'ajut mensual, de mitjana

En aquesta línia, Arza ha assenyalat que segons els càlculs municipals, prop d'un 20% de l'habitatge a la ciutat és de lloguer. "Cada cop és una opció més normal, després d'un anys en què les operacions immobiliàries eren principalment de compra", ha afegit. El regidor ha descrit el perfil del sol·licitant dels ajuts com "gent molt variada i normal, gran i jove, famílies i gent sola, reusencs de tota la vida i persones que han arribat a la ciutat d'un temps ençà". Tots, això sí, han de tenir uns ingressos per sota dels 22.365,42 euros a l'any i estar al corrent del pagament de rendes. "Per tant, els ajuts al lloguer que gestionem fan que tot sigui una mica més fàcil per a aquestes persones i complim amb una funció social que creiem que és important", ha indicat. L'import del lloguer que paguen els sol·licitants no pot superar els 450 euros al mes.

Arza ha exposat, a banda, que prop del 80% dels casos de 2016 es van resoldre de manera favorable als interessos dels demandants dels ajuts, amb una subvenció mitjana de 150 euros mensuals. La convocatòria d'enguany es va obrir entre l'abril i el maig i ara s'ha resolt. El regidor ha avançat, a més, que confia en què la Generalitat no només mantingui els fons destinats als ajuts al lloguer "sinó que els incrementi, perquè fa anys que el programa funciona". A banda, el consistori de la capital del Baix Camp atorga ajuts anuals en aquest camp "per valor d'entre 70.000 i 80.000 euros que sí que renovarem". La resta, en conseqüència, queda pendent de l'aprovació dels pressupostos catalans, tot i que Arza ha apuntat que "molt possiblement la partida té tendència a créixer" en propers exercicis.

30 pisos disponibles al parc municipal d'habitatge

Aquest ajut municipal es cobra per mensualitats, a diferència d'altres, "que es cobren a finals d'any", ha detallat. Arza s'ha referit de passada a una sèrie de casos de sol·licitants que s'han tractat "amb caràcter d'urgència" perquè es tracta de famílies sense prou recursos necessaris per encarar el pagament del lloguer i que gestiona la Generalitat tot l'any. Finalment, Arza s'ha referit a les promocions de lloguer d'habitatges del parc municipal (Mas Bertran I i II, Granja Massó, la Patacada i la Casa dels Mestres) per assenyalar que, dels 160 pisos disponibles, dels quals actualment n'hi ha 130 d'ocupats. "Fa uns mesos la Patacada era buida i ara està ocupada al 100%", ha destacat. Mas Bertran II és pràcticament ple i a Mas I s'estan renovant alguns pisos "per poder-los tornar a posar a l'abast de la ciutadania". L'Ajuntament impulsarà el lloguer de la Granja Massó a través d'una campanya de difusió.

El regidor s'ha fet acompanyar per diversos beneficiaris dels ajuts al lloguer. És el cas del jove de 32 anys Víctor Sarsal, que viu amb la seva parella i un parell de criatures en un pis al barri Niloga. "Ens vam informar per l'Ajuntament de les subvencions i fer els tràmits ha estat força senzill", ha explicat. "En un tres o quatre mesos hem tingut la resposta", ha fet constar després. "L'ajut ens va molt bé per poder lligar tot el nostre pressupost familiar, la veritat és que ens allibera d'algunes petites despeses", ha conclòs Sarsal, que es dedica a l'escriptura.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics