Cookie control
Diumenge, 19 de Maig de 2019

Més de 1.400 joves participen a les activitats d'oci alternatiu d'Altersuer 2018

El projecte, impulsat per l'Ajuntament, té com a objectiu fomentar actituds i comportaments saludables en la població d'entre 12 i 35 anys

07 d'Agost de 2018, per Redacció
  • Imatge d'una activitat Altersuer 2018.

    Cedida

Les diferents activitats organitzades aquest any en el marc del projecte d'oci alternatiu Altersuer han tingut un total de 1.458 participants d'ençà que es van engegar les diferents propostes ara fa dos mesos. Es tracta d'un programa transversal d’oci alternatiu adreçat a adolescents i joves que té com a principal objectiu el foment d’actituds i comportaments saludables a través d’activitats d’oci i temps lliure com ara activitats esportives, formatives i de prevenció. El programa és impulsat pels departaments de Joventut, Salut, Serveis Socials i Esports de l'Ajuntament de Reus.

La prioritat del programa és implicar la població d'entre 12 i 35 anys per conscienciar-la i formar-la en relació a les conductes sexuals de risc i la prevenció de l'ús i abús de les drogues. Per aquest motiu s'ofereixen alternatives d'oci en espais municipals i públics que s'allunyin del circuit comercial, que es vehiculen en el programa Altersuer.

En iniciar el programa es va realitzar una campanya de difusió a tots els instituts de Reus per informar al màxim nombre d’adolescents i joves. La difusió també s’ha fet arribar a d'altres serveis i centres de Reus, així com a diferents punts de la via pública.

En aquest sentit, les activitats que s'han desenvolupat durant els darrers dos mesos en el marc del programa Altersuer 2018 (ara ja finalitzat) són les següents:

- Per fi és divendres: 966 participants. Les activitats s’han realitzat els divendres al vespre durant al mes de juliol. El tret de sortida del programa es va fer el divendres 8 de juny amb una festa a la Palma amb joves dels instituts de Reus, en què es van donar a conèixer totes les activitats del programa Altersuer de l'estiu adreçades a joves. El mes de juliol les activitats que s'han realitzat són: una sortida amb bici nocturna a la platja, una festa Holy, un Escape Room ambientat al Refugi de la Patacada, i una sortida al 'Wipeout circuit xtrem' a Cambrils.

- Activitats d’oci i de lleure: 130 participants. S’han realitzat accions lúdiques preventives i de bons hàbits en espais públics d'ús comunitari en diferents zones de la ciutat. Les activitats proposades han estat: Taller de cuina, taller de creació d'un curtmetratge, ball modern fusió, fotografia digital, Ecape Room, hip hop, batucada, teatre i taller de manualitats 'Do it yourself'.

- Activitats formatives: 78 participants. Són activitats formatives no formals per orientar els adolescents i joves cap a possibles sortides professionals. S'han fet cursos de pre-monitors i monitors i curs de primers auxilis.

- Activitats multiesportives: 62 participants. Activitats esportives que intenten acostar als joves la pràctica esportiva i hàbits higiènics bàsics saludables, informació i recursos per la seva vida social i personal. Han estat realitzades durant tot el mes de juliol a tres zones de Reus: Institut Escola Pi del Burgar (dilluns i dimecres, de les 7 de la tarda a les 9 de la nit), polilleuger Ciutat de Reus (dimarts i dijous, de les 7 de la tarda a les 9 de la nit) i Escola Rosa Sensat (dimarts i dijous, de les 7 de la tarda a les 9 de la nit).

- Tallers de prevenció: 312 participants. Tallers que consten d’activitats de sensibilització i prevenció sobre el consum de drogues i salut sexual. S’han utilitzat jocs i dinàmiques per tal d'explicar al jovent de forma amena i divertida els perills de l'abús de l'alcohol; i prevenció de pràctiques sexuals de risc i ús i abús de drogues.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges