Cookie control
Dimarts, 18 de Juny de 2019

Més de 700 alumnes prenen part en el projecte divulgatiu d'Aigües de Reus

La visita més sol·licitada del present curs és l’Espai Aigua, reobert recentment i situat a la plaça d’Antoni Sabater

28 de Desembre de 2017, per Redacció
  • Un dels elements visitables per als escolars

    Cedida

Fins a 725 persones (principalment, estudiants) participaran aquest curs 2017-2018 en alguna de les activitats i sortides proposades per Aigües de Reus per reflexionar sobre els usos de l’aigua, els seus valors i la seva gestió. Les visites a l’Espai Aigua, l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) i l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) són les activitats més sol·licitades pels centres d’ensenyament, d’acord amb la proposta en col·laboració amb la regidoria d'Ensenyament i Política Lingüística de l’Ajuntament. Tot i que la majoria de participants són estudiants de primària, secundrària i batxillerat, també han sol·licitat la visita a les instal·lacions d’Aigües de Reus diversos centres universitaris, centres cívics i Centres d’Assistència Primària (CAP) de la ciutat.

En paraules del regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, “la divulgació de la cultura de l’aigua entre els més joves i el millor coneixement de com es gestiona localment, ha de ser sempre una prioritat per raons de sensibilitat ambiental i perquè l’aigua sempre ha estat un recurs escàs a la nostra ciutat”.

Espai Aigua, el més sol·licitat

La visita més sol·licitada del present curs (amb 395 alumnes) és l’Espai Aigua, reobert recentment i situat a la plaça d’Antoni Sabater. Es tracta d’una exposició audiovisual guiada que introdueix en la importància de l'aigua al nostre planeta i a les nostres vides, adreçada als alumnes de cicle superior de Primària i ESO. La visita a l'exposició es pot complementar amb un exercici pràctic d'interpretació de la factura de l'aigua que permet conèixer el consum per persona a la llar.

La segona instal·lació més sol·licitada és l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR), una visita pensada especialment per a alumnes de cicle superior de Primària, ESO i BAT i que planteja descobrir la instal·lació encarregada dels diversos processos de depuració de l’aigua, abans de ser retornada al medi en unes condicions adequades. La durada de l’activitat és d’una hora i 30 minuts, aproximadament.

 

Dinàmiques participatives

L’oferta educativa i divulgadora d’Aigües de Reus també contempla la visita a la potabilitzadora d’aigües (ETAP). Amb una durada aproximada d’una hora, l’activitat vol donar a conèixer el funcionament dels sistemes de potabilització de l’aigua que arriba a la ciutat, així com la seva procedència, captació, emmagatzematge i consum per part dels reusencs i reusenques. Finalment, al llarg dels darrers mesos, també s’ha dut a terme una altra activitat divulgadora, un taller educatiu sobre la relació dels reusencs amb l’aigua, impulsat conjuntament amb el Centre de Recursos Pedagògics del Baix Camp i l’empresa Ans Educació. L’activitat mostra com des de l’Edat Mitjana els reusencs han necessitat l’aigua per poder regar els seus horts, o com durant el segle XIX, l’aigua provinent de les fonts solia estar no processada.

Mitjançant el seu enginy, l’alumnat haurà de resoldre diversos casos, trobant una solució lògica al problema que se'ls planteja. Aquest projecte educatiu es desenvolupa a l’Espai Aigua, on a través de gamificacions i dinàmiques participatives, els alumnes poden comprendre els interessos que l’aigua ha tingut en els diversos contextos socials al llarg de la història.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics