Dissabte, 20 d'Abril de 2024

Neix una càtedra sobre fruita seca per incidir en els beneficis d'aquests aliments per a la salut

09 de Febrer de 2017, per Redacció
  • D’esquerra a dreta, Antoni Pont, president honorari de l’Internacional Nut and Dried Fruit Council (INC); el rector de la URV, Josep Anton Ferré; Goretti Guasch, directora executiva de la INC, i Jordi Salas, director de la nova càtedra

    Cedida

Neix la Càtedra URV – World Forum for Nutrition Research sobre fruita seca, amb múltiples objectius relacionats amb la recerca i la difusió del coneixement a nivell internacional en relació als beneficis per a la salut d'aquest aliments. La seva constitució s’ha formalitzat amb la signatura d’un conveni signat per Josep Anton Ferré Vidal, rector de la Universitat Rovira i Virgili, i Goretti Guasch, directora executiva de l’Internacional Nut and Dried Fruit Council (INC), en un acte celebrat al Rectorat de la URV.

Entre els objectius més importants de la nova càtedra destaquen la difusió del coneixement sobre els efectes del consum de la fruita seca (i fruita deshidratada) en la salut i la nutrició. A més, assessorarà als professionals i institucions del sector de la fruita seca en temes de salut i nutrició, així com en l’avaluació de projectes internacionals d’investigació sobre aquesta matèria. També pretén col·laborar en diferents publicacions del sector i participar en conferències, cursos, seminaris i jornades en l'àmbit internacional.

Des de fa anys, la Unitat de Nutrició Humana i Dietètica de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV, ubicada a Reus i liderada pel professor Jordi Salas, està treballant en recerca orientada en l’avaluació dels efectes saludables dels nutrients, els aliments i els patrons alimentaris. Una de les línies de recerca més definides ha estat l’estudi de l’efecte de la fruita seca sobre l’obesitat, diferents factors de risc cardiovascular i la seva importància en la prevenció de diferents malalties altament prevalents. Això ha portat a establir un marc de col·laboració intensa amb l’INC que vol donar-li continuïtat a través de la creació d’aquesta càtedra.

L’INC és una fundació privada internacional sense ànim de lucre que, a dia d’avui, compta amb més de 660 empreses membres en 77 països. La missió de l’INC és ser la font mundial d’informació per al sector de la fruita seca. Actualment, és l’únic organisme mundial promotor i canalitzador d’iniciatives per a la millora i expansió del sector de la fruita seca i deshidratada.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Roser Barrufet  10 de Febrer de 2017

Bones notíces a Reus referents als fruits secs

De nou Reus es posa al capdavant amb importats iniciatives que donaran suport als fruits secs, l'agricultura, la salut i el comers. Enhorabona!

Juan Antonio Carricondo Oyonate  10 de Febrer de 2017

Més i més Reus per la salut!

Qualsevol nova iniciativa per fer salut i donar suport als agricultors, als comerciants de fruits secs i a l'entorn empresarial i l'economia catalana sempre cal donar-hi suport. Felicitats.