Dilluns, 24 de Setembre de 2018

'No ens tocareu l'educació'

La comunitat educativa es reuneix al Mercadal per carregar contra 'les mentides de l'Estat'

25 d'Octubre de 2017, per Text: Marc Busquets/ Fotografies: Adrià Martínez
  • Lectura del manifest

    Adrià Martínez Alegret

  •  

  •  

  •  

  •  

Mig miler aproximat de persones s'han aplegat aquest dimecres a la tarda al Mercadal de Reus en defensa "de l'escola catalana i plural". Convocada per la comunitat educativa del país, la trobada ha atret també pares, alumnes i diversos regidors del consistori de la capital del Baix Camp. L'acte ha inclòs la lectura d'un parell de manifestos en què s'ha denunciat que l'Estat acusa els docents "d'adoctrinar la canalla per tal que odiïn Espanya".

Un parell de joves estudiants han estat les encarregades de llegir els textos, en què s'ha carregat contra Toni Cantó i Xavier García Albiol per les seves declaracions "vexatòries". "S'estan dient autèntiques barbaritats del nostre model educatiu, i ens hem de defensar", ha exposat posteriorment un dels representants de SOS Educació Reus, Josep Maria Bofarull. Al seu costat, i des de l'Associació de pares i mares de Catalunya al territori, Lluís Pallejà ha explicat que les mobilitzacions similars que s'han produït aquest dimecres arreu es deu al fet "que calia mostrar el nostre rebuig a les falsedats que es diuen de la nostra escola".

"El relat que des de Madrid volen transmetre no s'ajusta a la realitat que vivim a Catalunya", ha afegit. Bofarull, de passada, ha tirat d'ironia tot aconsellant que "haurien de consultar a la RAE què significa adoctrinar, el que vol dir que hi ha un pensament monolític que arriba a tot el sistema". "I no és el cas, perquè la nostra escola és plural, rica i diversa", ha subratllat.

Per tot plegat, el missatge que s'ha volgut transmetre és "d'unitat. Hem de donar una resposta de país, clara i pacífica", ha assegurat aquest últim, que també ha llegit uns passatges del manifest. "No ens tocareu l'escola catalana!", ha reblat entre els aplaudiments de la plaça. Com a cloenda, els assistents han entonat 'Els segadors'.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

COMENTARIS (0)