Dijous, 18 d'Abril de 2024

Nova Eucària diu que el mètode de Reus per reduir els coloms és 'car, ineficaç i incita a la violència'

L’ONGD alerta que els mètodes d’exterminació a curt termini acaben provocant l’efecte contrari entre les aus, que es reprodueixen més sovint en veure’s amenaçades

17 de Maig de 2018, per Infocamp.cat
  • Un grup de coloms menjant les restes damunt la taula d'una terrassa d'un conegut restaurant de menjar ràpid de la plaça Prim de Reus

    ACN

Des de l'ONGD animalsita Nova Eucària consideren que la campanya de l’Ajuntament de Reus és “innecessària, ridícula i que pretén criminalitzar éssers innocents, com són els coloms”. Alhora, l’ONGD creu que el vídeo promocional “incita a l’incivisme i a la violència” per la manera en què s’espanten els coloms.

Pel que fa a la despesa pública que suposa el control de la població de coloms, la directora de Nova Eucària, Anna Carbonell, ha deixat clar que “aquesta gran despesa ve lligada a la metodologia que fan servir, que és cruenta i ineficaç, que és la de captura i extermini”. Segons l’entitat animalista, ja s’ha demostrat amb els anys que aquesta metodologia no fa baixar la població de coloms i, a més, suposa una gran despesa.

La part “positiva” de la campanya, segons Nova Eucària, és que es proposa una solució per reduir la població de coloms i, al mateix temps, la brutícia que generen, a la vegada que es controla l’estat de salut de les aus. Amb tot, Carbonell remarca que el pinso anticonceptiu utilitzat pel mètode esterilitzador a Reus “no és el que porta nicarbazina”. Per això, l’assessora explica que a les poblacions que l’utilitzen “la nicarbazina no és tòxica ni afecta les aus ni als humans, i això és important”.

L’efecte del 'buid ecològic'

D’altra banda, Anna Carbonell ha alertat que les campanyes basades en tècniques de captura i d’extermini a curt termini provoquen l’anomenat efecte del 'buid ecològic' entre els animals: “Els coloms, en veure’s amenaçats, reaccionen de forma instintiva amb l’efecte contrari, és a dir, el de reproduir-se més per salvaguardar l’espècie i això acaba repercutint amb més població de coloms”.

Des de Nova Eucària recorden que una trentena de poblacions catalanes ja utilitzen aquesta metodologia d’esterilització “ètica” amb nicarbazina i que ja se n’ha demostrat la seva eficàcia. En aquest sentit, posen com a exemple Molins de Reis, on la població de coloms va baixar un 46% en un any. Ciutats com París o Florència ja fa anys que l’apliquen i a Barcelona s’estan portant a terme proves pilot amb nicarbazina.

Finalment, Nova Eucària ha anunciat que es posarà al servei de l’Ajuntament de Reus per tal d’oferir-los el seu assessorament i proposar-los impulsar una metologia que consideren més ètica, eficaç i econòmica.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics