Cookie control
Divendres, 19 de Juliol de 2019

Ocupes a Reus, balanç de més 3 anys d’actuació de la PAH

Quatre famílies són les que actualment reben suport de la plataforma d’afectats de la hipoteca

  • Primera ocupació d'un habitatge per part de la PAH, l'abril del 2014

    ACN

No són els únics però el soroll mediàtic i social que ha generat l’acció del carrer de Joan Corominas aquest estiu ha contribuït a desdibuixar la situació d’altres famílies amb casos similars a la ciutat. Des que l’abril de 2014 la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca Reus-Baix Camp (PAH) tirés endavant la primera d’aquestes accions conegudes al carrer Cantàbric de Reus han anat sovintejant les ocupacions amb més o menys força mediàtica i s’ha posat el focus ciutadà sobre els casos de famílies amb problemàtiques de vulnerabilitat social a l’empara de les conseqüències de la recent crisi immobiliària.

Actualment, el suport a les ocupacions de la PAH s’estén a 4 famílies a Reus d’acord amb els seus protocols. En concret, la portaveu d’aquest col·lectiu, Magda Martínez, ha concretat a Reusdigital.cat que la plataforma està actuant en favor d’aquests 4 expedients i que els està acompanyant cara a les gestions amb l’administració i les entitats bancàries. Per ser més precisos, Martínez ha afirmat que les cases ocupades a Reus amb el suport de la PAH es troben actualment al carrer Doctor Robert, a un carrer adjacent a aquesta via, a la zona propera al Carrefour i al barri Gaudí.

Al respecte de la primera ocupació protagonitzada per dues famílies a una casa de la SAREB del carrer Cantàbric , l’abril de 2014, Martínez ha reconegut que l’entitat es desvincula actualment d’aquest cas en precisar que una de les famílies ocupants no ha seguit els passos recomanats des de Serveis Socials i des de la PAH. Pel que fa a l’altra família, ha mostrat la seva satisfacció perquè “han aconseguit un pis de lloguer i un treball” a través de les gestions suggerides.

Martínez ha descartat donar en aquests moments suport a l’ocupació del carrer de Joan de Corominas tot i que ha reconegut que hi han parlat amb posterioritat a l’entrada als pisos. “La PAH no dóna suport a aquesta ocupació perquè hi ha famílies que no han assistit a serveis socials i, fins i tot, no hi tenen expedients oberts”, ha dit, tot i que ha assegurat que no rebutgen parlar-hi més endavant en cas que es faci la demanda.

Proposta de comptadors solidaris

De les 4 famílies a les quals s’està fent el seguiment, Martínez ha valorat els avenços que s’estan duent a terme amb 3 d’elles alhora que es mostra més crítica amb la situació que viu la família del barri Gaudí. “Hi estem tenint més problemes perquè ve d’Extremadura i no té aigua”, ha explicat la portaveu de la PAH, alhora que ha subratllat que amb les altres 3 famílies hi ha “força ajuda” de l’administració.

Tot i això, la portaveu de la PAH ha afirmat no entendre perquè l’Ajuntament de Reus no tira endavant la seva proposta de posar comptadors solidaris d’aigua de forma similar a municipis com El Vendrell o Cambrils. “S’ha negat en banda a posar comptadors solidaris a les famílies necessitades, almenys d’aigua”, ha afirmat Martínez ,qui diu no compartir que siguin “il·legals”, tal com els hi ha assegurat el consistori.

Canvis en 3 anys

“Quan va aparèixer la PAH a Reus calia molta ajuda relacionada amb els desnonaments”, ha recordat la portaveu de la plataforma mentre que, al seu parer, la problemàtica social se centra avui “més en necessitats alimentàries i de subministraments que generen la pobresa energètica”.  

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges