Cookie control
Diumenge, 12 de Juliol de 2020

Pellicer dicta un ban per recordar als propietaris la seva obligació de mantenir nets solars i parcel·les

L'alcalde de Reus ha recordat que el consistori té la potestat, en aquest àmbit, per imposar multes coercitives d'entre 300 a 3.000 euros

25 de Juny de 2019, per Redacció
  • Imatge de la neteja d'un solar a la ciutat

    Cedida

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha dictat un ban per la neteja de solars i parcel·les amb el qual recorda als propietaris la seva obligació de mantenir nets els espais. "Les persones propietàries de qualsevol tipus de terrenys, inclòs els considerats rústics, han de netejar els solars i les parcel·les i mantenir-les en condicions òptimes de seguretat, salubritat i ornat públic abans del 30 de juny", s'afirma en el ban.

Es considera que un sòl està net quan es troba desbrossat sense herbes altes que puguin ocasionar incendis i lliure de residus. Així mateix, es permet picar la vegetació i deixar-la en el mateix terreny de forma regular i sense fer munts. En cas que hi hagi restes vegetals i altres residus, caldrà transportar-les a plantes de residus autoritzades pel seu tractament.

Finalment, l'alcalde recorda en el ban que "segons la perillositat per als béns i per a les persones que suposi el mal estat del solar l'Ajuntament haurà d'iniciar procediment d'ordre d'execució, amb la possibilitat d'imposició de multes coercitives per un import d'entre 300 a 3.000 euros, que es podran reiterar fins que es compleixi l'obligació de conservació o mitjançant l'execució subsidiària dels treballs per part de l'Ajuntament i a càrrec de la persona propietària".

Procediment de control de l'estat dels solars

L'Ajuntament de Reus és responsable del control que els solars privats compleixin els requisits de manteniment i neteja de la ciutat. El procediment que se segueix, des del consistori, en aquest sentit, és el següent: qualsevol instància o queixa és objecte d'obrir un expedient administratiu (denúncia d'un particular, d'ofici pels serveis tècnics, comunicat interior d'una altra àrea, acta de la policia local, etc.); es realitza una inspecció del solar i es determina el seu estat, i es fa una proposta d'actuació; si és urgent, es realitza immediatament una execució forçada passant el cost al propietari; si no és urgent, es fa un requeriment de neteja al propietari, advertint-lo que, en cas de no fer-ho, es realitzarà l'execució forçosa per part de l'ajuntament i se li assigna el cost de neteja, i, si passat un temps no s'ha obtingut resposta, es torna a fer una inspecció i se segueixen els tràmits administratius legals fins a l'execució subsidiària, amb possibilitat d'imposició de multes coercitives.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics