Dissabte, 15 de Desembre de 2018

Pellicer és a Brussel·les per fer costat a Puigdemont i els consellers

El reusenc és un dels 200 alcaldes del país que ha viatjat a Bèlgica en defensa del govern

07 de Novembre de 2017, per Redacció
  • Foto de família dels alcaldes, abans d'agafar el vol a Brussel·les

    Cedida

A Brussel·les, per "reclamar la llibertat dels presos polítics" i per fer costat a Carles Puigdemont. Uns 200 alcaldes catalans s'han desplaçat al cor d'Europa per mostrat el suport del món local al president i els consellers. A la comitiva hi ha el batlle de Reus, Carles Pellicer. 

A més, altres representants dels municipis del Baix Camp són aquest dimarts a Bèlgica. Es tracta de l'alcaldessa de Prades, Lídia Bargas; el batlle riudomenc, Josep Maria Cruset; el de Maspujols, Josep Rabascall; el de Riudecanyes, Josep Maria Tost; el de l'Argentera, Lluís M. Castellví; i l'alcaldessa de l'Arbolí, Elisenda Barceló. 

El viatge dels batlles a Brussel·les és una iniciativa impulsada des de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) en la qual s'ha previst un acte de denúncia aquesta tarda, cap a les 5.

Els batlles demanen que Europa 'prenguin consciència'

Prop de 200 alcaldes i alcaldesses catalans han reivindicat aquest dimarts al migdia des de Brussel·les l'alliberament dels "presos polítics". Els batlles han desfilat pel barri europeu fins a situar-se davant de l'edifici de la Comissió Europea, on han desplegat una pancarta de protesta contra l'empresonament del Govern destituït pel govern espanyol. Els alcaldes s'han fet una foto de família coincidint amb la seva visita a la ciutat, des d'on "internacionalitzaran" la situació a Catalunya en un acte programat a la tarda al centre Bozar. "S'estan vulnerant drets fonamentals i tenim presos polítics i com que Europa no escolta hem vingut directament perquè prengui consciència", ha dit la presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, en declaracions als mitjans. "Hem vingut a la capital política europea per explicar la visió del món local, a manifestar l'empipada general per tenir presos polítics", ha apuntat el president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) Miquel Buch.

"Venim a internacionalitzar el nostre punt de vista", ha dit Buch. Segons ha explicat a la tarda la intenció dels alcaldes és explicar "què és Catalunya". "Volem que se'ns escolti i es tingui en compte un poble que ha fet un procés modèlic per la llibertat", ha afegit Buch. Per la seva banda, Neus Lloveras ha explicat que han vingut a "traslladar en persona les inquietuds de les seves poblacions". "Volem que se sàpiga a Europa", ha dit la presidenta de l'AMI.

El president de l'ACM ha matisat també que l'objectiu del viatge a Brussel·les "no era anar a veure el president Puigdemont". "Si el president i el govern poden venir nosaltres estarem encantats, però si no hi són ho entendrem perfectament", ha afegit. Segons ha dit "molts alcaldes" s'han hagut de quedar a Catalunya però "volien ser-hi".

COMENTARIS (10)

Comentaris

Pep  08 de Novembre de 2017

Seguro que lo paga el pueblo

Vamos estoy seguro de ello, estos no se mueven sin los gastos pagados, cuando nos cuesta todo este tinglado, mientras ellos van de turistas el país cada vez esta mas hundido económicamente, es incompresible que no piensen con ello, vamos seguro que si piensan pero como todos son unos palmeros hacen lo que les dicen

Pep  07 de Novembre de 2017

Todo este tinglado quien lo paga

Señor alcalde quien paga este chou de alcaldes en Bruselas, por cierto los bastones de mando se merecen mas respeto, no hace falta pasearlas por Bruselas

Eduard Parra  07 de Novembre de 2017

QUI PAGA AIXO ELL, O NOSALTRES EL POBLE?

Viatge de 199 alcaldes entre ells el Senyor PELLICER, han llogat una avio, a més el lloguer del Centre Cultural de Brussel·les puja el cost de 10.000eur, qui paga tot això, cadascú el seu o paga el pobles de Cataluña..Reus etc? Senyor ALCALDE QUI PAGA AIXÒ?

Pepito  07 de Novembre de 2017

Respecte

Perdoni Ganxet, però no acabo d'entendre massa bé què és el que vol expressar. De totes formes i si m'ho permet li diria que no s'ha de faltar mai a ningú encara que no compartim el seu ideari. Per cert qui és el tal "filemon" que ha escrit l'Evangeli ?. No conec aquest cinquè evangelista. Hi ha un Nou Testament nou i fins ara desconegut ? Què tenen a veure les "mates" amb el que aquí es tracta ?. I també m'agradaria assabentar-lo de que als Jordis com a presidents d'entitas democràtiques els han votat els seus associats (molts) als que representen.

Ganxet  07 de Novembre de 2017

O sigui..... Pepito

Que son PRESOS POLITICS, els nacional-sesecionistes, que no fan cas de las LLEIS, perque no l agraden, i es salten fines i tot las del propi PARLAMENT, dons sino no poden fer el cop de estat que ells volen, hem nom del ¿poble catalá?, segons diuen el il.luminats, i els que no ho volen entendreu es per mala intención o perque no saben ni entenen res de res? caray que fort, ens por il.lustar voste que está adoctrinat pel filemon? es va saltar clases de mates per saber que 60 es mes que 40?, en fi li podrie donar mes raons pero igual li coste d entendre. Ara li toque lleigi l evangeli de avui segons filemon i no se oblidi tots son ex, menos els Jordis, que m agradaría saber qui els va vota i aquí representen.

Pepito  07 de Novembre de 2017

Són presos polítics

Mai cap dictador ha reconegut que al seu territori hi ha presos polítics, els en pot donar els 155 adjectius que es vulgui a la seva situació, però el President, les Conselleres i els Consellers i els Presidents de les Entitats ho són. El sr. Erdogan, per donar tant sols un trist exemple, tampoc en reconeix a Turquia.

Pep  07 de Novembre de 2017

No tienen nada de presos politicos

En primer lugar son todos Ex. el 155 los ha destituido, no son nada, partiendo de esta base nunca pueden ser presos políticos, lo que pasa es que a los independentistas este nombre de políticos les va muy bien, da el pego, de no ser así que seria de ellos.

Pepito  07 de Novembre de 2017

Presos Polítics

Les persones que malauradament hi ha a la presó, Vice President, Conselleres i Consellers de la Generalitat, igualment que els Presidents de les entitats són sense cap mena de dubtes PRESOS POLÍTICS, qui no ho vulgui reconèixer és per mala intenció ò perquè no sap ni entèn res de res. Em sembla molt bé i encertat que avui alcaldes catalans els hagin donat suport com els donem molts altres ciutadans.

Ganxet  07 de Novembre de 2017

Dos temas

No son presos politics, son gent que s ha saltat las lleis vigents, que si no agraden tenen el Parlament, el Congres i el Senat, per canviarles, aixo si respetan las lleis, pesats els entra al cap, aixo?, sé que es dificil d asimilar pels adoctrnats pel pensament unic, pero es el que ia. Per cert, es d espera, que els costos del viagte, sortira de la buxacata particular d cada escu, a que si?, hem refereixo a que no el pagarem entre tots, perque s entengui.

Enric  07 de Novembre de 2017

Qui paga

Suposo que su paga de la seva buchaca

Reportatges