Diumenge, 17 de Febrer de 2019

Pellicer ha atès prop de 150 veïns als 'Dilluns amb l'alcalde'

El batlle anuncia una nova sèrie de trobades amb la ciutadania als centres cívics de cara a l'octubre

05 de Juliol de 2018, per Marc Busquets
  • Pellicer ha fet balanç dels 'Dilluns amb l'alcalde'

    Marc Busquets

Els 'Dilluns amb l'alcalde' Pellicer han estat "un èxit". Així s'hi ha referit el propi batlle reusenc aquest dijous al matí, en una compareixença que ha servit per fer balanç del cicle de trobades amb els veïns als centres cívics iniciat el passat abril. S'han atès 137 persones en sis sessions, i s'han tractat 302 qüestions quotidianes de diversos àmbits, tals com la seguretat ciutadana, l'incivisme o el benestar social, entre d'altres. L'experiència ha resultat tan "satisfactòria" que s'ha avançat que hi haurà una segona edició del projecte a partir de l'octubre i fins al desembre. "La meva voluntat és fer-ne una tercera fins i tot els primers mesos de 2019", ha revelat Pellicer. 

'Política de proximitat'

L'alcalde reusenc ha admès que ha engegat aquesta iniciativa "massa tard". Amb tot, s'ha mostrat disposat a donar-hi continuïtat al projecte perquè és una "bona mostra" de la "política de proximitat" que vol dur a terme. Pellicer s'ha felicitat per aquesta acció que "ens permet prendre el pols a la ciutat" i "copsar els problemes dels veïns".

D'aquesta manera, s'ha xifrat en 137 les persones que s'han aproximat als centres cívics per conversar amb ell (més d'una vintena per sessió), amb 302 diferents qüestions debatudes. D'aquestes, s'ha subratllat, 204 ja estan tancades i, les 98 restants, "en tràmit". 111 demandes han estat relacionades amb la via pública; 84, amb la Guàrdia Urbana; 23 han estat relatives a la seguretat ciutadana i 19, amb el medi ambient. 

Tres altres temes plantejats a Pellicer s'han centrat en l'aigua, quatre en el transport i dues en l'ensenyament. La resta, 57, han abordat des de la tinença de gossos perillosos, a la població de coloms fins a l'incivisme, amb pes específic del soroll provinent de les terrasses de bars i restaurants que dificulten el repòs dels veïns.

Pellicer ha exposat que també s'han tractat la reparació de paviments i voreres en determinats indrets de Reus, així com la reordenació del trànsit en segons quines vies o els canvis que hi hauria d'haver al temporitzador d'un semàfor proper a l'Hospital, com a cas concret. El batlle ha assenyalat que els 'Dilluns amb l'alcalde' complementen altres accions com les visites als barris, Fem feina (un parell de visites mensuals a les empreses de la ciutat) o els vermuts amb un grup d'entre 15 i 20 persones que el segueixen a Facebook. 

 

COMENTARIS (0)