Diumenge, 24 de Juny de 2018

Pellicer: 'La CUP s'ha radicalitzat, és l'antítesi al meu sistema de treball'

L'alcalde es veu amb ganes de continuar amb el seu projecte polític, malgrat perdre la qüestió de confiança

13 d'Abril de 2017, per Enrique Canovaca
  • L'alcalde, Carles Pellicer, a un dels estudis de LANOVA Ràdio

    Josep Gallofré

"M'he deixat la pell i la salut per posar ordre a la ciutat i ara no deixaré que per tàctica política vingui algú a destrossar això. En sis anys hem reduït l'endeutament en 154 milions d'euros, hem hagut de recular per tirar endavant". Són declaracions de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, convidat del programa 'LANOVA Opinió', de LANOVA Ràdio. Pellicer ha carregat durament contra l'estratègia política de la CUP, s'ha referit a la delicada situació econòmica de l'Hospital i ha tornat a obrir la porta a parlar amb els grups de l'oposició per tal de poder arribar a acords de govern o de governabilitat. "Tenim una situació difícil i prendrem les decisions que s'hagin de prendre quan toqui", ha dit en relació a la qüestió de confiança perduda que ha de permetre l'aprovació dels pressupostos.

"A l'última negociació amb la CUP ens vam arribar a entendre, però al final ens volien agenollats; les propostes que feien no eren en l'interès de la ciutat, no és adequat demanar el cessament de persones, amb una actitud bel·ligerant, ni tampoc la internalització de la brossa, que hauria estat un desastre per a la ciutat", ha assegurat Pellicer, qui creu que haver acceptat aquestes propostes era "condemnar la ciutat al caos".

Per Pellicer, la CUP "s'ha radicalitzat encara més del que és per naturalesa. S'han produït canvis, lícits, però que cadascú tregui les seves pròpies conclusions". Fins i tot, el batlle ha criticat el posicionament dels cupaires en l'àmbit de país: "No hi estic gens d'acord amb la seva estratègia, és l'antítesi del meu sistema de treball. I dono aquesta opinió "sense por"".

Respecte al PSC, l'alcalde ha preferit no fer sang de la situació interna del partit, que va rebutjar pactar els pressupostos malgrat el posicionament favorable del seu portaveu, Andreu Martín. "L'assemblea va dir que 'no' als comptes i ara el Martín va proposar la possibilitat de formar un govern més d'esquerres, he recollit el guant i estem oberts a parlar amb tothom. Des del primer dia que ofereixo pactes de govern i de governabilitat", en paraules de Pellicer.

Preguntat sobre la possibilitat de torna a utilitzar el mecanisme legal de la qüestió de confiança per poder aprovar els pressupostos del 2018, Pellicer ha assegurat que "no tinc vocació de Sant Sebastià i hem de fer el màxim possible per la ciutat".

'La Generalitat ha d'entrar en la governança de l'Hospital d'una manera o d'altra'

El batlle també s'ha referit a la delicada situació econòmica de l'Hospital de Sant Joan i s'ha mostrat convençut que es trobarà una solució estructural a mitjà i llarg termini. A la vegada, s'ha mostrat partidari que "el Govern de Catalunya entri d'alguna manera o altre en la gestió de l'hospital". Preguntat sobre si Salut hauria d'assumir el lideratge en la gestió, Pellicer ha contestat: "Jo no parlo de lideratges, sinó d'un hospital que funcioni".

Pellicer tampoc ha volgut entrar a valorar el capítol de personal del centre hospitalari, que suposa gran part del seu pressupost: "són uns grans professionals i haurem de parlar molt amb ells. Ens hem d'acabar d'entendre i possiblement hi haurà canvis amb el temps, però ara per ara, prudència i esperar esdeveniments".

Per últim, l'alcalde ha dedicat unes paraules de comiat a l'advocat i exsecretari general de la Cambra de Reus, Joan Josep Sardà, de qui ha dit que "és un d'aquells reusencs que sense fer soroll ha fet avançar molt la ciutat".

Podeu escoltar l'entrevista sencera en aquest enllaç:

COMENTARIS (1)

Comentaris

Daniel Diez Iglesias   14 d'Abril de 2017

Per Reus

Pensó que es el momento de hacer lo mejor por Nuestra Ciudad y un pacto puede ser lo mejor

Reportatges