Divendres, 16 de Novembre de 2018

Petició a Change.org perquè el parc del Mas Mainer no s’anomeni 1 d’Octubre

La demanda ja suma més de 3.000 persones

03 de Gener de 2018, per Redacció
  • El CDR va col·locar un cartell a l'espai verd per batejar-lo com el parc de l'1 d'octubre

    Cedida

Sota l’epígraf Ciudadanos de Reus, més de tres mil persones han signat fins al moment una petició a l’alcalde reusenc, Carles Pellicer, a través de la plataforma Change.org perquè no es doni el nom 1 d’Octubre al Parc del Mas Mainer. L’objectiu de la petició és assolir els cinc mil sol·licitants i els peticionaris addueixen que “no podem permetre que els nostres fills juguin en un parc que fa referència a un fet il·legal i que ha enfrontat tots els ciutadans”. Així mateix, els signants demanen d’aquesta forma que l’acord que va prendre el plenari del passat 28 de desembre on es remetia a la comissió pertinent aquesta proposta no s’apliqui i es recorda que “el manteniment d’aquest parc es pagarà amb els impostos de tots i aquest nom no representa a la majoria”. 

La proposta llençada a la xarxa assegura que “necessitem la vostra ajuda per evitar-ho” i sol·licita que “es busqui un nom més adequat per un parc infantil”. Un repàs als missatges d’algunes de les persones que signen la petició sorprèn bé perquè el seu lloc de residència no és la ciutat de Reus o bé per les imprecisions que contenen. D’aquesta forma, per exemple, hi ha qui addueix que donar aquest nom al parc seria com “commemorar el 21F” en al·lusió al cop d’estat de Tejero que es va produir realment el 23F de 1981. 

Altres missatges també donen dades incorrectes com l’afirmació que “el 2 d’octubre és més una vergonya que quelcom del que estar orgullós” quan en realitat el que se sol·licita és denominar el parc amb el nom 1 d’Octubre, data de la celebració del referèndum.

 

 

COMENTARIS (2)

Comentaris

Pepito Contreras Gras  03 de Gener de 2018

Quantes de Reus

En la petició que esmenta l'article, pràcticament de les 3000 signatires que en disposa a hores d'ara, quasi cap és reusenca, la immensa majoria procedeixen de la veïna Espanya, cosa que es pot veure sota el nom dels signants. També entenc que el parc "1 d'O tubre" no ha de ser tan sols infantil ja que al ser gran, l'espai infantil possiblement en serà una part.

J.A.C.O.  03 de Gener de 2018

Molesta recordar certs fets!

Sembla que si es parla de democràcia hi ha fets que no agraden i obliden que no condemnen fets de la dictadura. Es poden manifestar opinions o no? En quin segle estem? La societat avança o mira el passat?