Dimecres, 20 de Juny de 2018

Pinten la bandera espanyola damunt del cartell d'adhesió a l'AMI de l'avinguda de Salou

El cartell col·locat a l'avinguda de Tarragona ha desaparegut

12 de Juny de 2017, per Redacció
  • Han dibuixat la bandera espanyola sobre el cartell d'adhesió a l'AMI, a l'avinguda de Salou

    Cedida

Menys de 48 hores. Aquest és el temps que el cartell d'adhesió a l'AMI a l'avinguda de Salou s'ha mantingut tal i com va ser presentada el passat divendres per l'ANC Reus i altres entitats sobiranistes. Els conductors que hagin accedit a Reus per aquesta via hauran vist que algú hi ha pintat la bandera espanyola a sobre, fet que el president d'Òmnium Baix Camp, Emili Argilaga, ja va advertir: "Si ens els retiren o guixen en penjarem de nous", va dir. D'altra banda, el cartell que es va instal·lar a l'avinguda de Tarragona ha desaparegut.

En declaracions a LANOVA Ràdio, d'aquest dilluns, Argilaga, ha dit que s'esperava aquesta reacció i ha demanat a l'Ajuntament de Reus que, com a signe de bona fe, s'ocupi de la resposició dels cartells. La notícia en què aquest mitjà va recollir el passat divendres la col·locació dels cartells ha estat una de les més llegides del cap de setmana, i ha produït a més un intens debat entre els lectors i seguidors a les xarxes socials.

Els cartells d'adhesió a l'AMI s'han col·locat, segons es va fer constar el passat divendres, "per fer complir una moció aprovada per l'Ajuntament" malgrat la decisió d'un jutge d'anul·lar l'acord del plenari en què es va donar llum verda a l'entrada de Reus a l'entitat independentista.

Ciutadans lamenta la 'confrontació' entre veïns a causa dels cartells

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Reus, Juan Carlos Sánchez, ha denunciat "la confrontació entre els veïns que ha generat la col·locació de cartells sobre l'adhesió de Reus a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI)", ja que "dos dies després de la seva col·locació per part de l'ANC i altres entitats separatistes, un dels dos cartells ha desaparegut i l'altre ha aparegut pintat amb la bandera espanyola", ha explicat.

Davant dels fets, Sánchez ha defensat que "una gran part dels reusencs no vol pertànyer a l'AMI perquè no vol la independència de Catalunya", i que "la insistència de l'ANC, els regidors de la CUP i altres entitats secessionistes amb la pertinença a l'AMI només provoca enfrontaments i fractura social".

El portaveu municipal de Cs també ha criticat que aquestes entitats i partits "utilitzin i s'apropiïn d'espais i instal·lacions públics, com els senyals de trànsit amb el nom de la ciutat de Reus, amb finalitats partidistes", mentre que el govern local "continua ignorant aquest fet i segueix exercint com a govern de només una part dels reusencs".

El PP mostra el seu rebuig als cartells

El portaveu del PP, Sebastià Domènech, ha assegurat que la instal·lació dels cartells de l'AMI, ara trets o pintats, mostren "la desesperació d'un procés que esgota i s'esgota". "Seguirem defensant a tots els catalans i la legalitat perquè ja estem farts que es governi només per uns quants", assegura Domènech, qui pregunta a l'alcalde amb quin dret es permet la col·locació d'un rètol d'una entitat privada en un espai públic, si pensa fer alguna cosa al respecte i "què dirà a la gran majoria de resuencs que no pensem així?".

Des del PP asseguren que volen votar "en unes urnes de veritat, amb seguretat jurídica i respecte a la llei, volem fer fora als independentistes del Govern de la Generalitat de Catalunya d'una vegada, i per això, volem que es convoquin eleccions autonòmiques".

COMENTARIS (7)

Comentaris

David  13 de Juny de 2017

A mi m'agradaria volar sense tenir ales i no puc, què hi farem

Haver nascut en un altre país, Espanya té les lleis que té i tots estem obligats a complir-les. Això ni és Canadà, ni és Iugoslàvia, ni ´es la URSS ni és el Regne Unit. La composició territorial d'Espanya és com la de França o Alemanya, estats forts i units amb lleis de ferro colat, que necessiten el concurs de tots els ciutadans per canviar-les. Si voleu votar proposeu-ho a les Corts, aproveu-ho i fem un referèndum consultiu a nivell de tota Espanya, l'únic viable amb la Constitució actual. No teniu majoria? doncs ho seguiu treballant fins a aconseguir-ho, és el que hi ha. Tot lo demés és perdre el temps, perquè a més Europa ja ha deixat claret que respecta, protegeix i fa seva l'ordenament jurídic dels diferents estats que la integren, ergo fa seva la Constitució espanyola. Mala peça al teler tenen els que se la volen saltar amb subterfugis legals i tergiversant el llenguatge per fer-se els més democràtes del món.
Per cert, els nostres polítics catalans tan macos ells volen fer un nou país i no han tingut en 40 anys els sants nassos, per no dir una altra cosa, de fer una llei electoral pròpia, ni arriben als 90 diputants aprox. amb la majoria actual necessaris per reformar l'Estatut. Que m'esteu explicant de referèndums i d'independències?...

Pep  13 de Juny de 2017

ya sabemos como es una republica

Sr. Jaume, no quereros una república, ya sabemos lo desastroso que fue y no queremos volver ha pasar por ello, hay que mirar la historia y acordarse de las barbaridades que se hicieron

Jaume  13 de Juny de 2017

Vergonyós són altres coses

El que és vergonyós és que ens imposin ser espanyols, sense preguntar-nos-ho en un referèndum. Qui vulgui ser espanyol, que s'ho pagui, que pagui AVEs de villaconejos de arriba a villaconejos de abajo, són ben lliures, però els qui volem una república catalana que ens deixin formar un estat de forma tranquil·la, o almenys que deixin votar per a que ho decidim entre tots.

David  12 de Juny de 2017

Acció reacció

És el que passa quan es fan les coses a les braves, saltant-se la llei. Tu el poses, jo el trec, tu el tornes a posar, jo el torno a treure, i així ad eternum, i de mentres l'alcalde mirant a un altre costat permetent que es manipulin burdament les senyals de TOTS els reusencs. Sanció econòmica forta pels impulsors i s'acabaria la broma però no hi han nassos, oi Pellicer?

ep  12 de Juny de 2017

"Reus te da la bienvenida y quiere que te sientas como en casa"

No, este cartel no lo van a poner, porque son unos vividores incompetentes y les gusta tirar el dinero en contra del empresario, el trabajador y el habitante de Reus. Si la unió de botiguers, la cámara de comerç y los trabajadores de Reus no hacemos nada en contra de esta tomadura de pelo, luego no nos quejemos. La ´única solución es echar del gobierno a estos incompetentes, que lo único que les interesa es quedar bien delante de su jefe... (todos sabemos quien es). Repito, yo si fuese ciudadano de Zaragoza , Soria o Guadalajara, me muero de hambre antes que comer avellanas Borges o turrones Virginias. Hay que darles las gracias a estos vividores que luego se pasean por la fira del vi como si fuesen Messi.

joan  12 de Juny de 2017

quien la hace la paga

AJO I AGUA ----

Anónimo_2017  12 de Juny de 2017

Aún más vergüenza

¿Volvemos con lo mismo? ¿Qué quiere decir eso que el ayuntamiento tenga que reponer o pagar los nuevos carteles? ¿Encima tenemos que pagarlos todos los habitantes de Reus? Que los paguen quienes quieran esto, y de paso que paguen las multas por romper, manipular o cambiar el mobiliario y señalización pública.

Gracias de nuevo por seguir haciendo lo que os da la gana e imponer a los demás lo que tenemos que pensar y decidir de hacer, Que cada uno en su casa haga o deje de hacer lo que quiera.

Reportatges