Dissabte, 23 de Febrer de 2019

Prop de 200 persones fan una caminada per conèixer els teatres de Reus en la cloenda del programa 'Pas a pas'

13 de Juny de 2018, per Redacció
  • Imatge dels participants

    Cedida

Més de 180 caminadors, pacients dels diferents equips d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) del Camp de Tarragona, han quedat aquest dimecres 13 de juny, a Reus, per fer un recorregut per la capital del Baix Camp i cloure la temporada del programa 'Pas a Pas. Tots són caminadors habituals dels diferents programes d’exercici físic implantats per tot el territori, el 'Pas a Pas' i l’'Anem a caminar'.

La cloenda de la temporada 2017-2018 del 'Pas a Pas' ha consistit en fer la ruta dels teatres de Reus, visitant els teatres Fortuny, Bartrina i Santa Llúcia i també la Capsa Gaudí. Els caminadors han quedat a les 10 del matí al Parc de Sant Jordi, per iniciar, en tres grups, tres rutes diferents que han acabat totes al Teatre de Santa Llúcia on, a les 12 del migdia, s’ha fet una representació teatral, per tots els caminadors, a càrrec de grup de teatre Em fa mal tot.

El grup ha estat acompanyat pels professionals d’infermeria dels equips i les coordinadores del programa i ha rebut el suport de representants de la regidoria de Salut de l’Ajuntament de Reus. Precisament, la regidoria col·labora amb el programa 'Pas a Pas' assumint i fent possible la presència dels monitors i preparadors físics que acompanyen aquesta activitat. Aquests professionals donen consells i supervisen els participants per optimitzar la seva activitat i evitar riscos.

La regidora de Salut, Noemí Llauradó, ha participat a l'acte de cloenda del programa, que s'ha realitzat a la Sala Santa Llúcia. El “Pas a Pas”, més que una activitat física El programa 'Pas a Pas' no és només una activitat física moderada. Els caminadors també tenen l'oportunitat de conèixer les rutes turístiques i culturals de Reus, amb visites a museus i llocs d'interès patrimonial i històric de la ciutat. A més, els participants reben formació amb cursos de salut.

A més, el 'Pas a Pas' també és un programa comunitari que ajuda a la socialització de pacients ja que, en alguns casos, creen amistats i una rutina setmanal per sortir i relacionar-se. Un altre objectiu d’aquest programa és que els grups de caminado rs es tornin autònoms, per tant, que no necessitin el monitoratge dels professionals sanitaris. 

COMENTARIS (0)

Reportatges