Dimarts, 26 de Març de 2019

Prop de 250 alumnes en la primera trobada de Clubs TEDEd del Baix Camp

La sessió ha comptat amb la participació d'Irene Cordón, ponent del TEDxReus 2016

17 d'Abril de 2018, per Redacció
  • Irene Cordón, durant l'acte

    Cedida

Uns 250 alumnes han assistit a la primera trobada de Clubs TEDEd de Reus. Hi han participat vuit centres i la trobada s'ha dut a terme aquest dilluns a l'auditori del Col·legi Maria Rosa Molas de Reus. L'esdeveniment ha comptat amb la col·laboració del TEDxReus i del Centre de Recursos Pedagògics del Baix Camp.

Han participat en aquetsa sessió pertanyen als 8 centres del Baix Camp que participen en aquesta primera convocatòria dels Clubs TEDEd. Són l'escola Santa Anna de Castellvell del Camp, l'escola Beat Bonaventura Gran de Riudoms; les escoles Marià Fortuny, Teresa Miquel i Pàmies, Prat de la Riba de la ciutat de Reus; així com els Instituts Gaudí i Gabriel Ferrater, també de Reus.

L'experiència TEDEd d'aquest matí ha servit perquè els alumnes de les escoles participants es familiaritzin amb el format i continguts de les conferències TED, i puguin contrastar les idees i temes que volen explicar amb el format TEDX amb el coordinador del projecte, Xavier Menduiña, i la ponent d'aquesta trobada, I'egiptòloga, Irene Cordón,

Els Clubs TEDEd

L'objectiu dels Clubs TEDEd és capacitar als alumnes participants d'entre 8 i 18 anysperquè desenvolupin, discuteixin i exposin les seves pròpies idees a la vegada que se'ls proporciona l'accés a una plataforma dissenyada i orientada a comunicar les idees dels estudiants.

Els 8 centres educatius que participen en els Clubs TEDEd treballaran la comunicació seguint la filosofia i el format de les conferències TED, mundialment conegudes pel gran nombre d'esdeveniments que s'organitzen sota aquesta marca a tot el món: més de 100.000 xerrades des del 2009 en 103 idiomes, en més de 190 països i 2.500 ciutats diferents.

Després de la salutació inical, l'egiptòloga Irene Cordón, que va participar al TEDxReus 2016 amb la xerrada titulada 'Per què els déus van triar el Nil?', ha tornat a fer la seva conferència per als 250 alumnes assistents.

COMENTARIS (0)