Cookie control
Divendres, 18 de Setembre de 2020

Recasens, a Dinamarca per prendre part en l'assemblea general anual de la Xarxa FP

En formen part 33 ciutats de 15 països d'Europa, entre les quals Reus i Barcelona

19 de Febrer de 2020, per Redacció
  • Imatge de les taules de treball de la Xarxa FP

    Cedida

El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, assisteix aquest dimecres a l'assemblea general anual de la Xarxa FP, que enguany es du a terme a Viborg (Dinamarca). La xarxa aplega 33 ciutats de 15 països d'Europa que treballen conjuntament amb altres agents econòmics i socials "per fomentar la difusió, la innovació i la qualitat en els estudis de formació professional". Durant aquest dimecres es presenta la memòria del 2019, la liquidació de comptes i el pla de treball per al 2020. També es debat sobre noves propostes i projectes comuns que es podrien impulsar des de la secretaria de la Xarxa FP.

Durant el 2019 a la ciutat s'han acollit nou estudiants europeus a través de la Xarxa FP que han fet pràctiques en diferents empreses, i s'han enviat a 6 alumnes d'FP a fer les pràctiques fora. Cal dir que les úniques ciutats catalanes adherides a la xarxa que promou la mobilitat d'estudiants i professors d'FP són Barcelona i Reus. Enguany s'incorporen com a nous membres Graz (Àustria), Leuven (Bèlgica) i Vejle (Dinamarca).

La Xarxa FP La capital del Baix Camp es va adherir a la XarxaFP European Vet Mobility Network, Cities for VET Mobility and Innovation el març de 2012. Des d'aleshores s'ha treballat per a la promoció de la mobilitat internacional dels estudiants d'FP i, també, la promoció de la mobilitat del personal i docents dels centres que imparteixen aquests estudis. La Xarxa FP va ser creada l'any 1999 per desenvolupar conjuntament estratègies per a la mobilitat d'alumnes i professorat de Formació Professional, i promoure l'intercanvi de bones pràctiques i la realització de projectes innovadors en el camp de l'educació i l'FP. L'assemblea general reuneix tots els representants i gestors de mobilitat de cada ciutat de la xarxa en una reunió que se celebra cada any en una ciutat membre.

El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, ha expressat que "per a nosaltres és important treballar pel manteniment i la millora de la qualitat de la Formació Professional, per la qual cosa, trobades com aquesta i, a més, d'abast europeu, ens ajuden a treballar en aquesta direcció, alhora que descobrim altres experiències innovadores que es desenvolupen en altres ciutats en el camp de la FP".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Dr Francis  21 de Febrer de 2020

Encertat

Trobo molt encertat que pagant tots , un senyor de l'ajuntament viatgi a Dinamarca. S'han enviat 6 aliumnes fora a fer pràctiques ,un nombre que justifica qualsevol despesa i a més digueu-me confiat però no crec familiars o amics del regidor per ho que hem de celebrar entusiasticament aquest fet tant rellevant que canviarà per sempre el model educatiu de la ciutat. Sembla ser que tenim competències reals amb FP

Reportatges