Cookie control
Dissabte, 11 de Juliol de 2020

Conegueu els 27 regidors de l'Ajuntament de Reus

En la constitució del nou plenari es veuran diverses cares noves

29 de Maig de 2019, per Reusdigital.cat
  • Els 27 regidors de l'Ajuntament de Reus per al nou mandat

    Marina Sáenz de San Vicente

Passades les eleccions municipals del 26-M, en la constitució del nou plenari es veuran diverses cares noves. La llista guanyadora, Junts per Reus, en presenta tres entre els seus set regidors electes: Teresa Pallarès (3), Pep Cuerba (5) i Mariluz Caballero (6). A Esquerra, aterraran al saló de plens Daniel Recasens (2), Carles Prats (4), Marina Berasategui (5) i Òscar Subirats (6). En les files socialistes, seran Raimon Ferré (3) i Daniel Marcos (5). Pel que fa a Cs, i després dels fets de la recta final de l'últim mandat, els tres regidors taronja són encara desconeguts per a molts veïns. Es tracta de la cap de llista i futura portaveu, Débora García, i els números 2 i 3, Ricardo López i Raúl Meléndez, respectivament. A la CUP coneixerem Mònica Pàmies (3), mentre que Dolors Vázquez, la número 2 d'Ara Reus, s'estrenarà igualment al saló de plens. 

A continuació, repassem les trajectòries de tots i cadascun dels 27 regidors electes al consistori. 

Junts per Reus

Carles Pellicer Punyed. (Reus, 1958). Ha estat alcalde en els últims dos mandats. És llicenciat en Dret. Ha exercit de diputat al Parlament de Catalunya i senador de l’Estat en l’onzena legislatura. Pellicer també ha sigut regidor de CiU de l’Ajuntament de Reus i portaveu del grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Reus. A la formació de Convergència Democràtica de Catalunya, hi ha tingut càrrecs destacats en l’àmbit nacional, local i del Camp de Tarragona. A més del servei públic, Pellicer ha estat estretament relacionat amb el comerç. En aquest sector, ha estat botiguer i ha exercit càrrecs de president de la Federació Comerç de les Comarques Meridionals de Catalunya, vicepresident de la Confederació de Comerç de Catalunya, i president de la Unió de Botiguers, entre altres.

Montserrat Vilella Cuadrada (Reus, 1966). Llicenciada en Filosofia i Lletres, secció de Psicologia, per la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de 2011, és regidoria de Benestar Social a l'Ajuntament de Reus, i des del 2015, és diputada al Parlament de Catalunya. Ha estat psicòloga d'un equip d'Atenció a la infància i adolescència de la Generalitat de Catalunya al Consell comarcal del Baix Penedès, coordinadora de Serveis socials del Consell comarcal del Baix Camp, psicòloga clínica del Grup Pere Mata i directora de la residència i Centre d'atenció especialitzada Marinada de l'ICASS, gestionat per la Fundació Villablanca del Grup Pere Mata. Vilella ha sigut també membre de la Comissió permanent de tècnics de la Coordinadora de centres de profunds de Catalunya i del Grup de reflexió sobre l'Atenció a les persones amb autisme, creat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. En l'actual mandat ha estat regidora de Benestar Social. 

Maria Teresa Pallarès Piqué (Marçà, 1964) i és llicenciada en Ciències de l’Educació. Actualment és diputada al Parlament català per Junts per Catalunya. Ha estat regidora de Promoció de ciutat de Reus pel PSC, així com presidenta del Patronat Municipal de Turisme i Comerç. Ha exercit de mestra ha desenvolupat tasques professionals com a psicopedagoga a l'IES Gabriel Ferrater de Reus, quan fou nomenada directora dels Serveis Territorials de Comerç i Turisme de la Generalitat de Catalunya fins. Fou directora Territorial d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, càrrec que ocupà conjuntament amb el de regidora de l'Ajuntament de Reus fins a la renúncia a tots dos per ser nomenada subdelegada del govern espanyol a Tarragona. Pallerès ha sigut també directora de l’Associació Empresarial de Químiques de Tarragona (AEQT).

Montserrat Caelles Bertran (Reus, 1972). En l’últim mandat ha sigut regidora de Cultura i Projecció de Ciutat. És tècnica superior en Administració, comptabilitat i finances. Ha cursat estudis d’especialització per a gerents dinamitzadors a l’Escola Superior de Comerç i de postgrau en organització professional de congressos. És màster en Direcció de màrqueting per ESIC Business & Marketing School de Barcelona. Caelles és especialista en màrqueting i dinamització comercial, és consultora en projectes de comunicació, coordinació i organització de congressos, fires i esdeveniments. Des del 2009 és gerent del Tomb de Reus i des del 2001 coordinadora de la secretaria tècnica de la Fundació Gresol.

Josep Cuerba Domènech (Castellvell del Camp, 1986), i fa sis anys que viu a Reus. Ha estudiat Administració i Direcció d’Empreses a la Universitat Rovira i Virgili, i actualment és empresari en el sector de l’oci nocturn. Ha estat regidor del PDeCAT a l’Ajuntament de Castellvell en l’àrea de Joventut, Esports i Festes, i serà la primera vegada que exerceixi de regidor a Reus. Cuerba també ha tingut una estreta relació amb el món de l’esport. Ha estat jugador i entrenador de diversos equips de casa nostra.

María Luz Caballero (Reus, 1966). Exerceix de professora associada al Departament d’Economia de la Universitat Rovira i Virgili (URV). És llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i té un posgrau en Direcció de Màrqueting per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Actualment és cap de Màrqueting Europeu en l’empresa Lear Corporation. Serà la primera vegada que serà regidora.

Hipòlit Monseny Gavaldà (Reus, 1956). En el mandat 2011-2015 ha estat regidor de Via Pública i, des del novembre de 2014, regidor de Via Pública i Medi Ambient. En el mandat 2015-2019 ha ocupat la Regidoria de Via Pública. Monseny és regidor des de l’any 2003. El regidor de Junts per Reus ja estat cap comarcal d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) del Baix Camp, i sotspresident de la Intercomarcal d’UDC de Tarragona. Monseny és ceramista terrissaire, amb Concessió de mestre artesà per la Generalitat de Catalunya.

ERC

Noemí Llauradó Sans (Reus, 1978). És llicenciada en Dret per la Universitat Rovira i Virgili. Màster en Advocacia per la Universitat Oberta de Catalunya. Especialista universitària en Tècniques d'Administració i Gestió de Personal per la Universitat Oberta de Catalunya. És sòcia del Centre de Lectura i del Reus Deportiu. Milita a Esquerra Republicana de Catalunya des del 2003. En l'últim mandat ha estat la regidora de Salut de l'Ajuntament de Reus. A les eleccions al Parlament de Catalunya de 2017 va ser escollida diputada amb la llista d'Esquerra Republicana de Catalunya-Catalunya Sí. 

Daniel Recasens Salvador (Reus, 1972). Advocat i escriptor, ha fet el salt a la política en aquestes municipals. És mediador familiar. És membre de la junta de l'Associació d'Advocats Voluntaris 1 d'octubre. També és membre de Juristes per la Independència. Des del teixit associatiu, manté una dilatada activitat en diferent àmbits. És membre de la Comissió de Llengua de l'ICA Reus (a la qual representa en el Ple pel Català al Camp de Tarragona). Des de la seva faceta de pare l'ha portat a implicar-se en els entorns vinculats en l'educació de les seves filles, esdevenint president de l'AMPA de l'Escola Montsant, membre de la Junta territorial de la FAPAC i membre de la Comissió de pares de l'AE La Mulassa de Reus. 

Montserrat Flores Juanpere (Reus, 1973) és historiadora i arxivera. Llicenciada en Història per la URV (1997) i diploma en Estudis Avançats en Història (2002). Arxivera municipal de l'Ajuntament de Cambrils des de l'any 2002. Ha estat professora associada de la Universitat Rovira i Virgili (1998-2002) i des del 1998 és professora de les Aules de la Gent Gran de la URV. En l'últim mandat ha estat la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència del consistori. 

Carles Prats Alonso (Reus, 1954). Empresari reconegut al teixit local, ha estat al capdavant de Vermuts Miró abans de la seva incursió a la política municipal en aquestes eleccions. Va estudiar Ciències empresarials a Barcelona si bé no va completar la llicenciatura. És màster EADA, Curs per a Directius. La major part de la trajectòria professional l'ha desenvolupat a les comarques de Girona, lloc d'on se sent fill d'adopció. Ha ocupat diferents càrrecs directius en empreses del sector paperer.

Marina Berasategui Canals. Arquitecta formada a la Universitat Politècnica de Catalunya i a la Universitat Ramon Llull, està vinculada a la Universitat Rovira i Virgili en diversos projectes (és, posem per cas, professora associada a l'ETSA). Militant d'ERC i del col·lectiu feminista vinculat a l'agrupació local, Les Teixidores. Expresidenta de l'Associació de Mares i Pares de l'Escola La Vitxeta. 

Òscar Subirats Torrebadell. Llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha estat assessor d'Esquerra des de la seva entrada al govern municipal. Anteriorment, havia estat tècnic de la secretaria general d'Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya (entre 2007 i 2010) i també tècnic dels Serveis Territorials de Cultura (entre 2010 i 2011). 

PSC

Andreu Martín Martínez (Reus, 1965). És llicenciat en Ciències Físiques, i té un postgrau en Meteorologia i Contaminació Atmosfèrica i en Educació Ambiental. En l’actualitat, és professor de tecnologia a l’Institut Lluís Domènech i Montaner. Col·labora amb el grup de recerca en innovació educativa en eficiència energètica i sostenibilitat del CREVER-ICE-URV. És soci del Centre de Lectura, on ha estat president de la secció de tecnologia i responsable del grup d’astronomia.

Ana Isabel Martínez Serrano (Reus, 1969). És diplomada en Educació Social i tècnica superior en Integració Social. Actualment treballa d’educadora social a l’Institut de Serveis Socials de Tarragona. Ha estat implicada en l’associació de veïns del barri Montserrat i en la Federació d’Associacions de Veïns de Reus (FAVR).

Raimon Ferré Vallès (Reus, 1971). És metge adjunt al servei de medicina interna a la unitat de medicina vascular i metabolisme de l’Hospital de Sant Joan. També és professor de la facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili (URV). També és investigador col·laborador de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili.

Sandra Guaita Esteruelas (Reus, 1976). És llicenciada en Biologia, doctora en Ciències Experimentals i de la Salut, i compta també amb un postgrau en Bioestadística. Ha treballat a l’Institut d’Investigació Mèdica, la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, l’Hospital Clínic, l’Imperial College de Londres-Cancer Research UK i la Facultat de Medicina de la URV. En l’actualitat, és investigadora postdoctoral de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili. És sòcia del Reus Deportiu.

Daniel Marcos Cruz (Reus, 1992). És tècnic administratiu. Ha estat president de l'associació de veïns del barri Fortuny, i també ha format part de la junta de la Federació d'Associacions de Veïns de Reus (FAVR). És l'actual secretari d'organització del PSC a Reus, i també està implicat en el teixit cultural de la ciutat. És el regidor més jove de la legislatura.

Carmina Pozuelo Blanco (Reus, 1973). Ha treballat en els sectors de la restauració i el comerç, i com a auxiliar administrativa. Ha format part de l’Esplai Sol i Vista des de l’any 1986, primer com a monitora i després com a monitora voluntària, fins al 2000. Compromesa, durant anys, amb diferents moviments estudiantils i d’esquerres.

Cs

Débora García Cámara. Llicenciada en Dret i màster en Assessoria i Gestió Tributària. Ha treballat com a advocada. Membre de la comissió dels drets dels animals del Col·legi d’Advocats de Reus.

Ricardo López Vázquez. Enginyer electrònic, amb un postgrau en Enginyeria de Climatització. Fa 25 anys que es dedica al sector industrial. Des de l’any 2006, treballa en una empresa química de caire multinacional. És veí de Reus des del 2011.

Raúl Meléndez Marfil. Oficial del cos de Policia Nacional, especialitzat en policia científica. Pèrit en documentoscòpia i loposcòpia. També és expert en plans estratègics de seguretat i mediació judicial i resolució de conflictes. Fa 20 anys que treballa a la ciutat.

CUP Reus

Marta Llorens Pérez (El Pla de Santa Maria, 1979). És llicenciada en Filologia Anglesa i compta amb altres titulacions postuniversitàries. Ha exercit com a mestra en diferents àmbits, entorns i ensenyaments. El 2009 va entrar a formar part de l'equip d'educadores del Centre de Formació de Persones Adultes ÀGORA a Salou, que dirigeix des del 2012. A més a més, milita a l'Esquerra Independentista des de l'any 2012, a l'Assemblea de la CUP a Reus. S'ha vinculat a diferents entorns d'associacionisme cultural com a membre d'una entitat teatral de la ciutat, i en l'educació en el lleure com a cap d'agrupament i formadora de moviment escolta.

Edgar Fernández Blázquez (Reus, 1988). És tècnic en Integració Social, estudiant a distància del grau d'Educació Social i treballador en diferents projectes d'inserció sociolaboral per a col·lectius en risc d'exclusió. També és formador de cuina per joves en situació de risc i coordinador del menjador social Taula Amiga de Tarragona. Va començar la militància a l'Esquerra Independentista amb l'Assemblea de Joves (CAJEI). Actualment està sindicat a la Coordinadora Obrera Sindical i és militant d'Endavant-OSAN i de la CUP, on des del 2013 participa dels òrgans territorials, del Consell Polític Nacional i del Grup d'Acció Parlamentària.

Mónica Pàmies Flores. És docent d'informàtica per a adults i militant de la CUP. Va entrar al partit per via de la comissió animalista, de la qual és promotora.

Ara Reus

Daniel Rubio Angosto (Reus, 1981). És graduat superior en Comunicació, especialista en Periodisme Empresarial per la Universitat de Vic i Direcció en Periodisme, Comunicació, i Publicitat i Relacions Públiques per l'Escola Superior ESERP Business School. Des del 16 anys fins avui ha treballat i col·laborat en diferents mitjans de comunicació escrita i audiovisual, tant d'àmbit local com estatal (RNE, Europa FM, La Sexta, Cuatro, Antena3 TV). El 2014 va fundar l'agència de comunicació i productora audiovisual Grupo Doa, de la qual va ser gerent. Del 2009 al 2011 va ser director de comunicació de l'Asociación de Ferias Españolas i el 2011 va ser responsable del primer pla d'internacionalització de firaReus. El 2013 va ser president de la Jove Cambra Internacional de Reus i va ser guardonat com a millor dirigent. El 2015 va exercir com a vicepresident executiu de la Jove Cambra de Catalunya.

Dolors Vázquez Pérez. Es va llicenciar en Dret per la Universitat Rovira i Virgili (URV) entre l'any 1993 i el 1997. Ha estat membre de la Junta de Govern del Il·lustre Col·legi d'Advocats de Reus durant vuit anys, sis dels quals ha sigut la coordinadora-directora del Màster d'Accés a l'Advocacia que s'imparteix a la URV en representació de l'I·lustre Col·legi d'Advocats de Reus. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics