Cookie control
Dijous, 20 de Febrer de 2020

dCIDE proposa revisar i actualitzar les subvencions socials i a entitats per adequar-les a la realitat de la ciutat

L'alcaldable de dCIDE, Juan Carlos Sánchez, explica que 'és necessari fer una revisió d'aquests ajuts per eliminar els sobredimensionats o innecessaris'

24 de Maig de 2019, per Redacció
  • Els impulsors de la candidatura, durant la penjada de cartells a la plaça de Prim

    Cedida

El candidat de dCIDE a l'alcaldia de Reus, Juan Carlos Sánchez, ha manifestat avui que "és necessari que l'ajuntament revisi i actualitzi totes les subvencions que es lliuren en l'àmbit social i a entitats de la ciutat, per poder adaptar-les a les necessitats reals dels veïns i de la ciutat". En aquest sentit, Sánchez ha concretat que dCIDE aposta per "reduir o eliminar els ajuts sobredimensionats o que no siguin necessaris per poder augmentar les subvencions socials a les persones i col·lectius més desfavorits o en risc d'exclusió social". "Evidentment, també eliminarem les subvencions a entitats que promoguin la fractura social a Reus", ha assegurat.

Per això, ha argumentat el cap de llista de dCIDE, que revisaran "els criteris segons els quals s'atorguen tots aquests ajuts i comprovarem la situació actual dels beneficiaris (nivell de renda, càrregues familiars, situació laboral, etc.)", de manera que "puguem tenir una diagnosi real i actualitzada de les necessitats socials dels nostres veïns". A més, ha continuat, aquesta mesura "va encaminada a evitar la cronificació dels ajuts i a fomentar la inserció al mercat laboral".

Respecte a les propostes en matèria de polítiques socials, Sánchez ha explicat que dCIDE Reus també proposa mesures com "exigir a la Generalitat que augmenti les places públiques a les residències per a la gent gran de la ciutat; vetllar per l'adjudicació immediata dels pisos propietat de l'Ajuntament o de la Generalitat destinats a habitatge social, i ampliar el nombre de pisos disponibles a tal efecte; liderar la creació de l'Àrea Sanitària del Sud de Catalunya i defensar la cocapitalitat de Reus i Tarragona amb l'Hospital de Sant Joan i el Joan XXIII com a eixos de referència; o crear espais de benvinguda perquè els nens i adolescents arribats d'altres països puguin aprendre les dues llengües oficials abans d'incorporar-se al centre educatiu que els pertoqui".

A més, ha afegit el candidat, per a dCIDE també és fonamental "reconèixer i posar en valor el paper de les entitats socials del tercer sector i donar suport als seus programes d'inserció sòcio-laboral en l'empresa ordinària, de manera que els joves i adults amb discapacitats intel·lectuals puguin aconseguir i mantenir un lloc de treball integrat en la comunitat".

"També ens comprometem a vetllar perquè totes les empreses que contracti l'Ajuntament i que estiguin obligades a que un 2% del personal contractat siguin persones amb discapacitat compleixin amb aquesta obligació legal", ha explicat Sánchez.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics