Cookie control
Dilluns, 30 de Març de 2020

El PSC defensa que cal superar 'la decadència cultural dels darrers vuit anys'

Els socialistes proposen, entre altres mesures, l'aplicació de tarifes socials en els preus dels espectacles i una presència 'permanent i normalitzada' de la cultura a tots els barris de la ciutat

20 de Maig de 2019, per Enric Garcia Jardí
  • Martín, al centre, acompanyat de diversos militants del PSC

    Reusdigital.cat

L’alcaldable del PSC a Reus, Andreu Martín, ha manifestat aquest matí la importància que la ciutat superi, a partir del 26 de maig, la “decadència cultural dels darrers vuit anys de mandat”. Segons Martín, aquest és un “diagnòstic compartit” per diversos actors i sectors de la cultura a la ciutat, amb els quals s’ha d’iniciar un procés de participació per “recuperar la capitalitat”. Els socialistes troben “preocupant” la situació en aquest àmbit, i lamenten que el govern municipal hagi “donat l’esquena a entitats que han trucat a la porta del consistori”. Martín ha defensat que l’Ajuntament de Reus sigui “aliat” de les persones i col·lectius que volen implicar-se en la vida cultural de la ciutat.

Entre les propostes del PSC en aquesta matèria, Martín ha destacat l’aplicació de tarifes socials en els espectacles per tal de garantir l’accessibilitat de tothom a la cultura; la presència “permanent i normalitzada” de la cultura a tots els barris de la ciutat; la descentralització de determinades activitats de la Festa Major, per tal d’ampliar-ne l’abast geogràfic; la recuperació i gestió directa del Centre d’Art Cal Massó, i la implicació del consistori per renovar i recuperar l’impuls de les Barraques Reus.

El candidat del PSC a l’alcaldia també ha afirmat que la ciutat necessita “bons diagnòstics”, “planificació estratègica” i una interconnexió dels projectes culturals que es portin a terme. “No pot ser que es faci bullir l’olla sense objectius concrets a assolir, ni tampoc que determinades accions responguin als gustos o capricis de l’alcalde o la regidora”, ha advertit Martín, que ha aprofitat l’avinentesa per assegurar que el partit socialista agraeix i comparteix la visió “contundent” de la realitat cultural de la ciutat divulgada pels signants del ‘Manifest d’artistes visuals contemporanis de Reus’.

Per últim, Martín ha denunciat que “en alguns moments, l’ajuntament ha desplegat la cultura com a pur entreteniment”, i ha recordat que l’actual govern va deixar escapar els recursos econòmics i “la rellevància de ciutat” que comportava el Consorci del Teatre Fortuny.

Polítiques socials i mobilitat

A banda de la cultura, que els socialistes entenen com a “cohesionadora, vertebradora, educadora i cívica”, Martín també ha desgranat algunes de les propostes del PSC en l’àmbit de les polítiques socials i la mobilitat. Així, per exemple, ha plantejat que es potenciï la targeta jove de Reus, amb descomptes en diverses activitats i serveis, i la creació d’una aplicació mòbil que en faciliti i diversifiqui els usos; l’adaptació de les voreres i els semàfors de la ciutat a les necessitats de les persones amb capacitats diverses que tenen problemes de mobilitat, en especial en el cas dels discapacitats visuals; la creació d’un servei d’informació municipal per facilitar l’accés de les persones grans als ajuts disponibles i les activitats que s’organitzen a la ciutat, i la promoció d’iniciatives que reforcin els drets i els beneficis fiscals de les famílies monoparentals.

Una visió feminista de l’esport

Durant la seva intervenció, l’alcaldable socialista també ha remarcat l’aposta del PSC per fomentar una mirada feminista de la pràctica esportiva, i ha recordat que l’Ajuntament de Reus va “fer desaparèixer el camp de rugbi on jugava l’equip femení”. D’altra banda, Martín ha defensat, entre altres coses, la necessitat de crear “més instal·lacions públiques” esportives, i donar suport als esportistes d’elit per tal que puguin desenvolupar la seva carrera a la ciutat. L’alcaldable també ha assegurat que “si cal fer un camp de futbol de primera, amb perspectiva al 2030, nosaltres sabem a quina porta trucar”.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Reuscultur  20 de Maig de 2019

BLA,BLA,BLA

Bla,bla,bla. Promeses volàtils i poc creïbles. A tots els que apareixen en aquesta imatge no se'ls veu mai en un teatre, un concert o una exposició. Només remenen la cua ara que hi ha eleccions.