Cookie control
Dimecres, 21 d'Octubre de 2020

Reus augmenta la quantia de l’ajut pel menjador escolar del curs que rebrà cada família

18 de Setembre de 2020, per Redacció
  • Imatge d'arxiu d'un menjador escolar

    Reusdigital.cat

Enguany, i per la pandèmia, a la ciutat de Reus ha augmentat la quantia de l'ajut pel menjador escolar del curs 2020/ 2021 que rebrà cada família, ja que la Generalitat de Catalunya paga el 70% del cost del menjador a les famílies que el curs anterior rebien el 50% i l'Ajuntament de Reus, "tot i aquest augment, ha decidit continuar complementant aquests ajuts", segons han assenyalat fonts municipals. Tot plegat, fa que les famílies tinguin subvencionat "una major part" del cost del menjador que el curs anterior, "tot arribant al cost sencer en alguns casos", tal i com s'ha precisat des del consistori.

En roda de premsa duta a terme aquest divendres, la regidora del ram, Montserrat Viella, ha apuntat que també es preveu que, quan la totalitat de les sol·licituds hagin estat resoltes, augmenti igualment el nombre de famílies que se'n beneficiaran. A data del passat dijous, ha explicat, s'ha sabut que 2.531 alumnes es beneficiaran dels ajuts al menjador escolar que gestiona la regidoria de Benestar Social. En concret, del total de 3.733 sol·licituds rebudes, se n'han resolt fins ara 2.531 de manera favorable i han estat denegades 482. En queden 720 pendents de resoldre, per requeriments de documentació complementària "o altres motius".

Com a novetat d'aquest curs, la comunicació de la resolució de la sol·licitud dels ajuts ara la rebran primer els centres educatius en lloc de les famílies, a diferència del que succeïa en els cursos anteriors. Tot i això, després, ha indicat la regidora, les famílies rebran una notificació via SMS que els permetrà consultar la resolució.

En les bases aprovades per concedir ajuts individuals per a l'assistència a menjadors escolars de segon cicle d'Educació Infantil, Primària, ESO i alumnat amb Necessitats Educatives Especials (NEE) per al curs 2020/ 2021 als centres de la ciutat, la tegidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus "va tornar a prioritzar l’alumnat de les famílies en situació de vulnerabilitat social", s'ha manifestat. Aquests ajuts municipals cobreixen "el cost total o parcial" del servei i complementen els ajuts que atorga la Generalitat de Catalunya.

Vilella ha fet consar que el de Reus "és un dels ajuntaments que més diners destina a aquests ajuts". D'aquesta manera, la convocatòria del curs 2020/ 2021 preveu una dotació d’1.525.000 euros, ampliable segons les necessitats com en les convocatòries anteriors, entre l’Ajuntament i la Generalitat. Pel que fa als requisits de la subvenció del curs, el llindar de renda aplicable ha augmentat respecte a la convocatòria anterior, facilitant que es puguin beneficiar dels ajuts més famílies, i és el següent: Primer adult (sustentadors principals): 10.981,40 euros; segon adult (sustentadors principals): 5.490,80 euros; en el cas de tres adults diferents dels sustentadors principals: 2.745,35 euros; i per a cada nen de la unitat familiar: 3.294,45 euros.

La regidora ha detallat que enguany, l’Ajuntament complementa l’ajut de la Generalitat per a les famílies amb menys recursos econòmics amb un màxim de 6,23 euros. Pel que fa a la conciliació familiar, s'ha indicat que es té en compte per accedir a un ajut en el pagament del menjador escolar, a banda dels criteris establerts per la Generalitat. De fet, es paguen 5 euros a les famílies que superen els barems establerts per la Generalitat en els casos que tots dos membres treballen en horari de menjador escolar i que compleixin l'establert per l’Ajuntament.

A banda d’aquests casos, l’Ajuntament també complementa a les famílies en situació de conciliació familiar que reben mig ajut de la Generalitat fins a arribar als 5 euros, excepte quan reben un ajut superior entre la Generalitat i els complements de l’Ajuntament per altres criteris. Així, "sempre es dóna l’ajut que afavoreix més a la família". També es manté el suport a les famílies monoparentals. Sobre la compactació, s'ha indicat que es famílies que rebin mig ajut i ho sol·licitin, també podran compactar, si ho han demanat a la sol·licitud.

Sobre la responsabilitat del beneficiari, s'ha volgut explicar que a Reus, l’ajut màxim que es pot rebre amb el complement de l’Ajuntament és de 6,23 euros en lloc dels 6,33 euros, que és la subvenció màxima establerta per la Generalitat. "Amb aquesta mesura es pretén que la família beneficiària es faci responsable del pagament de 10 cèntims simbòlics, per tal que tingui constància que aquest servei té un cost", segons fonts municipals. A més, i un cop s’ha concedit la subvenció, es fa un seguiment exhaustiu de l’ajut amb diferents mesures. La regidoria de Benestar Social inspecciona "de forma aleatòria" l’assistència al menjador escolar per part de l’alumnat que les seves famílies reben subvencions. Així mateix, hi ha l’obligatorietat per part de les famílies que reben subvenció de comunicar a l’escola abans de les deu del matí del mateix dia si els infants no assistiran. En cas de no avisar, la família ha d’assumir el cost del dia del menjador. A més, l’absència injustificada de l’alumne al servei de menjador escolar per un període de 10 dies consecutius, o de 15 dies alterns, compresos en un període màxim de dos mesos, provoca la suspensió i posterior revocació de l’ajut.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics