Divendres, 15 de Desembre de 2017

Reus comptarà amb un nou parc urbà a la zona nord de la ciutat

L'espai tindrà 5.970 metres quadrats amb 3 zones diferenciades

04 de Desembre de 2017, per Redacció
  • Imatge actual de l'espai de Mas Mainer

    Cedida

Reus guanyarà un nou parc urbà a la zona nord de la ciutat amb l’obertura al públic de la gran zona verda de 5.970 metres quadrats de Mas Mainer. Acabades les obres d’urbanització d’aquesta zona de la ciutat, l’Ajuntament de Reus executarà un paquet d’obres complementàries per dotar el nou espai d’una zona esportiva i dues pèrgoles.

Una vegada completat, el nou parc de Mas Mainer tindrà un primer àmbit d’accés enjardinat, a tocar de l’avinguda de l’Onze de setembre; un segon que acollirà una zona de jocs infantils; i un tercer a tocar del mur que limita amb la via del ferrocarril, on s’hi instal·larà la zona esportiva.

Carles Pellicer, alcalde de Reus, afirma que el nou parc és el resultat "del desenvolupament del pla parcial per part del promotor i de la voluntat del govern de Reus d’atendre les demandes dels veïns d’una zona molt poblada però sense una gran zona verda a prop".

L’impuls del Pla de Millora Urbana Mas Mainer de Reus, promogut per Unifamiliar Sant Jordi, S.A., ha dotat la zona nord de la ciutat amb una nova gran zona verda. El projecte ha conservat elements patrimonials originals: dos eucaliptus de grans dimensions, i una glorieta i un antic dipòsit d’aigua. 

El parc consta de dos zones de paviment continu de formigó, una zona amb sauló, dos passos amb peces ceràmiques i diferents zones enjardinades amb gespa, plantes arbustives i arbrat, amb equipament de xarxa de reg. També hi ha enllumenat i mobiliari urbà, format per dos bancs longitudinals de formigó, i una font.

Pròximament, l’Ajuntament executarà les obres complementràries per dotar el parc de la zona esportiva, així com de més mobiliari urbà i arbrat. S’instal·laran dues cistelles d’Street bàsquet, i paviment per a pista esportiva. Igualment, es construiran les dues pèrgoles —una a la zona enjardinada d’accés i l’altra a la zona de jocs infantils— i s’instal·larà el mobiliari urbà, amb bancs i papereres. Finalment, es plantaran 18 nous arbres, 10 dels quals seran til·lers i vuit, lledoners. El pressupost d’aquesta fase és de 45.338,79 euros.

En un futur, l’Ajuntament preveu ampliar la zona de jocs infantils amb una gran estructura en forma de cúpula, amb xarxes, cordes i ponts, entre altres elements.

COMENTARIS (1)

Comentaris

Pau  04 de Desembre de 2017

S'aprofitarà per millorar el pati de l'escola Joan Rebull?

La veritat es que dignificar aquesta àrea amb un parc es d’agrair per els veïns. Però em pregunto si aquesta intervenció a nivell d'urbanisme s'aprofitarà per dignificar el pati de l'escola Joan Rebull que ho necessita. Una escola de 3 línies amb unes zones comuns gens adaptades al seu número d'alumnes; menjador, gimnàs, teatre, biblioteca, ... Al pati no hi ha cap zona coberta ni cap zona de ombra i estic segur que, la veritat es que fa pena de veure i són instal•lacions municipals que aprofitant aquesta intervenció haurien d'arreglar. Crec que ara és l'hora.

Reportatges