Cookie control
Dimecres, 03 de Juny de 2020

Reus manté els preus de les escoles bressol municipals per quart any consecutiu

Dilluns vinent s'inicia el període de preinscripció per al curs 2018-2019 del primer cicle d'Educació Infantil

26 d'Abril de 2018, per Redacció
  • Imatge d'arxiu del menjador d'una EBM

    Reusdigital.cat

Aquest proper dilluns, 30 d'abril, s'iniciarà el període de preinscripció per al curs 2018-2019 del primer cicle d'Educació Infantil i l'Ajuntament de Reus manté, per quart any consecutiu, els mateixos preus per accedir als serveis de les escoles bressol municipals. A més, es mantenen els mateixos criteris per accedir a les subvencions i per tercer any consecutiu (d'ençà de l'ampliació de l'EBM La Ginesta el 2011) es tornen a ofertar totes les aules disponibles dels centres municipals, amb un increment de places ofertades (13 més que l'any anterior). El període perquè les famílies presentin sol·licituds (bé als mateixos centres o bé a l'Oficina Municipal d'Escolarització) finalitza el dia 11 de maig.

Des del curs 2015-2016 la xarxa d'escoles bressol municipal depenent de la regidoria d'Ensenyament i Política Lingüística ha mantingut els preus congelats d'aquest servei, han destacat fonts municipals, de manera que les famílies que optin per matricular els seus fills a les EBM dins les franges d’horari escolar (que són de cinc, sis o vuit hores) podran gaudir dels preus següents: el mínim de permanència (cinc hores (que es poden fer de 9 a 1 del migdia o de 9:00 a 12 i de 3 a 5 de la tarda) té un preu de 144 euros; la permanència de sis hores (de 9 a 3 de la tarda o bé de 9 a 1 del migdia i de 3 a 5 de la tarda) té un preu de 173 euros; i la permanència de vuit hores (de 9 a 5 de la tarda) té un preu de 230,50 euros.

Oferta de places

L’oferta inicial amb què les escoles bressol municipals inicien el procés de preinscripció és la següent: L'EBM La Ginesta disposa de vuit places de 0-1, 31 places d’1-2, i 25 places (tres més que l'any passat) de 2-3. L'EBM Montsant té vuit  places de 0-1, cinc places d’1-2, i set places de 2-3. L'EBM El Margalló, per part seva, disposa de sis places de 0-1, sis places d’1-2, i sis places (una més que l'any passat) de 2-3. L'EBM El Marfull compta amb 16 places de 0-1, 23 places d’1-2, i 21 places de 2-3. L'EBM L’Olivera té vuit places de 0-1, 32 places (nou més que l'any passat) d’1-2, i 21 places de 2-3. Pel que fa a l'EBM El Lligabosc, tindrà vuit places de 0-1, 18 places d’1-2, i 15 places de 2-3.

Calendari

El calendari del procés de preinscripció per al primer cicle d’educació infantil a les escoles bressol del curs 2018-19 s’inicia el dilluns 30 d'abril amb l’obertura del termini per a la presentació de sol·licituds. Es podrà fer fins al dia 11 de maig. Un cop publicada l’ofera definitiva el 23 de maig, el període de matrícula estarà obert entre el 28 de maig i el 8 de juny. Quant a criteris i barems pels quals es regirà l’accés de les famílies a les escoles bressol, també seran els mateixos de l’any passat.

Els criteris generals són els següents. Quan l’alumne té germans escolaritzats o escolaritzades al centre o pares que hi treballen, compta amb 40 punts. Per proximitat del domicili, viure a Reus, zona territorial única d’influència, té 30 punts. Per treballar els dos progenitors (en el cas de famílies monoparentals, si el progenitor treballa), s'atorguen 30 punts. Si un progenitor treballa i l’altre està en excedència per la cura dels fills petits, i demostra que la incorporació al treball és dins del curs escolar, es donen 25 punts. Per formar part d’una família monoparental, en corresponen 15; així com per formar part d’una família nombrosa. Quan el pare o la mare, tutor o tutora, siguin beneficiaris de l’ajut de la renda mínima d’inserció, se'n donen 10. Quan l’alumne , el pare o la mare, el tutor o la tutora, un germà o una germana de l’alumne o alumna acrediti una discapacitat igual o superior al 33%, en computen també 10.

En el cas que la demanda sigui superior a l’oferta, l’ordenació de sol·licituds es farà per sorteig públic. En aquest enllaç es pot descarregar la guia de les EBM. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics