Dissabte, 20 d'Abril de 2024

Reus posa en marxa noves accions per promoure la inclusió social a la Festa Major

23 de Maig de 2018, per Adrià Díaz Bages
  • Acte de presentació de les mesures d'inclusió de la Festa Major

    Alex Plaza

Les regidories de Benestar Social i Cultura de l'Ajuntament de Reus posaran en marxa diverses mesures i accions per fomentar la inclusió social de les persones amb discapacitat en el marc de la Festa Major de Sant Pere. Per implementar aquestes noves mesures, s’ha contractat un tècnic expert en aquest matèria, Robert Castells, el qual va presentar el seu treball de fi de màster, que tractava aquesta temàtica, a la regidoria de Benestar Social.  Des de l'any passat es treballa "per conèixer les possibles mancances a la ciutat per poder millorar la situació dels afectats durant la festa major", ha explicat la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella.

Inclusió física, comunicativa i social

Per millor la inclusió social, es tractaran tres àmbits concrets.  En primer lloc, la inclusió física, que inclou elements per tal que tothom pugui accedir a la festa. En aquest sentit s’està estudiant col·locar lavabos adaptats, oferir zones reservades per a persones amb mobilitat reduïda o referenciar els espais d’aparcament. Per altra banda, també es treballarà la inclusió comunicativa, que es basa en “democratitzar l’accés a la cultura i als actes festius”, ha assegurat Castells, i comunicar totes les mesures que es prendran per facilitar l’accés a les persones amb discapacitat. El darrer apartat de les mesures seran les de inclusió social, “propostes que aniran més enllà d’adaptacions i mesures concretes”, ha manifestat Vilella. Serà la capacitat final que les persones puguin participar de forma activa de la Festa Major, “i això implicarà la feina del dia a dia”, ha sentenciat.

Castells ha explicat  que a partir del seu treball es van elaborar una sèrie de propostes juntament amb la regidoria de Benestar i de Cultura per estudiar quines eren viables i quines no. “Es tracta d’un treball que s’haurà de consolidar amb el pas dels anys de manera que Reus esdevingui un referent en l’àmbit inclusiu”, ha afirmat el tècnic. Per la seva banda, la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, ha afirmat que “la cultura és una de les eines d’inclusió mes fortes que tenim i ho hem d’aprofitar”. Caelles ha subratllat la feina conjunta que duen a terme de les regidories i entitats i col·lectius relacionats amb les persones amb algun tipus de discapacitat.

Pressupostos i valor afegit de ciutat

La regidora de Benestar Social ha explicat que a hores d'ara no hi ha cap pressupost tancat i que “anirà sobre la marxa”, però ha exposat que la voluntat de l’Ajuntament és "cobrir totes les necessitats que sorgeixin en relació a la inclusió. “No volem limitar-nos a un pressupost concret”, ha matisat.

Per últim, no s’ha volgut comparar la situació de la ciutat amb d’altres pel que fa a inclusió social, però els representants del consistori han mostrat la ferma voluntat que Reus esdevingui un referent en aquest àmbit. “Aquest projecte inclusiu farà de Reus una ciutat amb valor afegit que enriquirà i millorarà la convivència”, ha sentenciat Caelles, la qual ha assegurat que espera que en un breu període de temps es puguin anunciar els resultats i les mesures més concretes que es duran a terme per facilitar la participació i la inclusió de les persones amb discapacitat durant Sant Pere. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics