Divendres, 29 de Març de 2024

Reus s'afegeix a la xarxa de ciutats per acollir refugiats sirians

Els partits polítics opinen que la ciutat no es pot quedar impassible davant d'aquesta situació

04 de Setembre de 2015, per Redacció
  • Refugiats sirians al camp de refugiats d'Al-Zaatri a la ciutat de Mafraq, a Jordània, prop de la fronter amb Síria

    Reuters

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Reus ha aprovat, per unanimitat, aquest divendres, afegir-se a la xarxa de ciutats-refugi que, amb col·laboració de municipis, entitats supramunicipals i organitzacions no governamentals, s'està creant arreu del país per donar acollida temporal als refugiats sirians. En un declaració institucional, el consistori considera que "davant la crisi humanitària que les darreres setmanes estan patint milers de persones que es veuen obligades a fugir de Síria a causa de la guerra, hem d'emprendre les mesures necessàries per oferir assitència a aquest col·lectiu".

Tots els grups polítics de Reus consideren que "no podem romandre impassibles davant del patiment d'aquestes persones i la vulneració dels seus drets humans". En primer lloc, indica la declaració, perquè "la solidaritat ha de continuar sent un valor i un determinant en l'actuació de Reus". En segon, perquè "formen part d'una societat que no és aliena al desastre humanitari que pateix actualment Síria: tots els països d’Europa hi tenen una responsabilitat en tant que membres de l’OTAN i han tingut una acció indirecta en el desencadenant i desenvolupament de la guerra".

En tercer terme, els partits polítics opinen que "malauradament" la ciutat i Catalunya "tenen ben presents les crisis de refugiats polítics", amb la Guerra dels Balcans o més endarrere la Guerra Civil espanyola, "quan van ser reusencs i catalans els qui van emprendre el camí de l'exili per tal de preservar les seves vides i els seus drets de participació política".

La proposta inicial de declaració institucional a la Junta de Portaveus ha estat del PSC, després de demanar a ERC que retirés el prec que volia fer al plenari sobre aquesta qüestió. Finalment, tots els grups han consensuat el text.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (4)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Jordi  04 de Setembre de 2015

Esta be ajudar-los. Però no ens oblidem els nostres

El títol que he posat ho diu tot. No hi a diners per sanitat, educació ni serveis socials però quan hi ha una catàstrofe mediàtica els diners surten de sota les pedres.

Tonet  04 de Setembre de 2015

Que trist...

Això el mateix dia que decideixen que encara calen dos anys d'empadronament per rebre cap ajut...

ernest  04 de Setembre de 2015

Tens tota la raó. Espanya ha

Tens tota la raó. Espanya ha estat violant sistemàticament el Codi de conducte de la UE sobre venda d'armaments. A més la Junta interministerial de Material de Defensa y Doble USO (JIMDU) permet falsejar els codis d'aduanes o deixar-los en blanc quan afecten a material militar, una autentica vergonya. D'altra banda, quan la gent compri una samarreta del barça (per dir nomes un exemple ben proper) que es fixi amb el bonic logo de la Qatar Fundation. Que bonic que és Qatar, patrocinant al barça i de passada a l'estat islàmic....

J. A. Carricondo  04 de Setembre de 2015

Hipocresia social i humana

Dins a la declaració de prioritats davant els drames que afecten a milions de persones arreu del món, potser que ocupés el primer lloc un rebuig a la venda d'armaments a tots els països que no tenen interès en millorar les condicions dels seus ciutadans. Això, és clar, és demagògia i no permet enriquir a governs, multinacionals i individus sense escrùpuls!