Cookie control
Dimarts, 02 de Juny de 2020

Vallès ataca Pellicer pels contractes públics i es compromet a fer una auditoria

Assegura que els socialistes seran 'implacables' amb la corrupció i que l'alcalde té 'l'única' responsabilitat de l'operació de la setmana passada

04 de Maig de 2015, per Enrique Canovaca
  • Francesc Vallès, durant la roda de premsa d'aquest dilluns

    Enrique Canovaca

"No pot ser que l'alcalde Carles Pellicer digui que només un 15% dels contractes de Sagessa compleixin la llei i no actuï. Ha tingut quatre anys per fer-ho". Són les primeres paraules de l'alcaldable del PSC, Francesc Vallès, després de l'operació policial de la setmana passada, qualificada pel socialista com de "desmesurada". Després de defensar la presumpció d'innocència dels detinguts i imputats, Vallès ha dit que "l'única i exclusiva" responsabilitat de tot el que ha passat és de l'alcalde, qui durant el seu mandat "ha estat incapaç" de corregir les suposades il·legalitats. El socialista ha dit que la nova llei de contractació pública es va implantar el 2011, és a dir, quan s'iniciava el govern de CiU i PP.

Segons Vallès, és inacceptable que l'acalde digui que no ha tingut temps per subsanar les irregularitats. "Això genera desconfiança en la ciutadania", ha continuat el socialista, qui s'ha preguntat: "Si no tenia temps, per què no ha deixat el Parlament i s'ha dedicat a la ciutat?". Pel socialista, la forma d'actuar de Pellicer demostra una "deixadesa, incompetència i poc compromís amb la cosa pública", ja que en el fons "allò que és debat és un intent d'estigmatització de la cosa pública per acabar criminalitzant-la i poder-la privatitzar". "El nostre objectiu és que l'administració aconsegueixi donar bons serveis públics", ha etzibat Vallès.

Fer una auditoria de gestió

Per tal d'evitar una situació com la viscuda darrerament a la ciutat, Vallès ha proposat una sèrie de mecanismes de millora, que s'aplicaran en cas que ell sigui alcalde de la ciutat a partir del 24 de maig. El primer és encarregar una auditoria "professional" per analitzar tota la contractació pública, una mesura que s'aprovaria "la primera setmana de mandat". El segon és la modificació dels estatuts dels consells d'administració de les societats, amb l'objectiu que els consellers siguin professionals qualificats. "Si això implica que els responsables polítics deixin la seva cadira, ho hauran de fer", ha subratllat el socialista.

En tercer terme, des del PSC aposten per la introducció dels treballadors de les empreses als consells d'administració per tal que tinguin veu i no vot i puguin expressar les seves inquietuds. En quart lloc, els socialistes diuen que publicaran amb caràcter anual i de forma "pública i solemne" el llista de proveïdors de l'Ajuntament de Reus i les empreses ja sigui a través de contractes públics o d'adjudicació directa. Per últim, Vallès ha proposat la creació d'un consell de salut, format per treballadors, pacients, usuaris i veïns de la ciutat.

Totes aquestes mesures han d'anar acompanyades per "un pacte de ciutat entre totes les forces polítiques per decidir com es presten els serveis públics de qualitat" "Així es van crear les societats", ha reblat Vallès, qui ha advertit que si no s'aconsegueix aquest pacte, en un temps "serem una ciutat mediocre". "Els reusencs no poden augantar quatre anys més d'aquesta manera", ha conclòs el socialista.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Quim Sànchez  05 de Maig de 2015

Guerra bruta als barris

Prou agressions contra Gerad Tost. Podeu defensar l'ideal del PSC sense violència?

Marc  05 de Maig de 2015

Ets un mentider!!

Menteixes al congreso español votant en contra de traspassar les competències per celebrar un referéndum legal a Catalunya, i ara menteixes dient que la responsabilitat es única de ciu, quan vostès els PSOEc, van estar durant anys i panys a l'ajuntament de reus, i va ser el principal impulsor de INNOVA!! Que això de INNOVA ve del mandat del PSOEc a la ciutat de reus, no ens vulgui enganyar, vostès també i tenen responsabilitat en aquest cas i no només CIU!!!