Dimecres, 24 d'Abril de 2024

Reusdigital.cat i el cuiner Víctor Villa us ofereixen un menú per Nadal

24 de Desembre de 2015, per Víctor Villa Codera
  • El cuiner Víctor Villa prepara el menú de Nadal proposat

    Cedida

  • La dorada

    Cedida

  • Cebiche de gambes amb mango i alvocat

    Cedida

  • Cedida

  • Cedida

  • El filet de llom

    Cedida

Menú Nadal 2015

Cebiche (guisat de peix) de gambes amb mango i alvocat

Consomé de bolets amb ous poché trufat

Filet d'orada a la sal

Palpitó de llom de porc ao Porto

Aigua de València

 

Cebiche de gambes amb mango i alvocat

Ingredients per a 4 persones:

▪ 12 gambes

▪ 3 llimes o 2 llimones

▪ 1 ceba morada

▪ 1 mango

▪ 1 alvocat

▪ Cilantre

▪ Enciam

▪ Sal i pebre

▪ Oli d'oliva

▪ Tabasc

Peleu les gambes, extragueu el budell i submergiu-les en el suc de llimona juntament amb la ceba picada i una mica de sal, durant 20-30 minuts. Talleu el mango i l’alvocat en daus d’un centímetre aproximadament. Disposeu sobre l’enciam i amaniu amb una vinagreta de suc de llima, una mica de la seva ratlladura, cilantre picat, sal piment, un cop de salsa de Tabasc i oli d’oliva. Acabeu amb les gambes i les cebes escorregudes. Es pot decorar amb uns brots de rave germinats.

Temps: 45 minuts

Dificultat: ●○○

Cost aproximat: 7 euros por persona

 

Consomé  de bolets amb ous poché trufat

 Ingredients per a 4 persones:

▪ 200 grams de bolets

▪ 1 litre de brou vegetal

▪ 4 ous

▪ Oli de trufa

▪ Sal i oli d'oliva

Netegeu els bolets amb un drap humit, mai sota l’aixeta o submergides en aigua, per tal que no perdin gust. Talleu-les en làmines i reofegueu-les en un cassoleta alta amb una mica d’oli i sal. Afegiu el brou necessari per cobrir els bolets, podeu triturar-ho amb el turmix. Afegiu la resta de brou i porteu-lo a ebullició. Per preparar l’ou trufat, folrarem una tassa de cafè o un recipient similar amb paper film transparent, l’untarem amb dues o tres gotes d’oli de trufa i incorporarem l’ou complet sense pela. Poseu-hi sal lleugerament i tanqueu el paper film procurant que no quedi aire dins. Escalfeu-ho durant un minut en aigua bullint fins que la clara hagi quallat. Retireu el paper, poseu l’ou al centre del plat i servir amb la sopa de bolets.

Temps: 30 minuts

Dificultat: ●●○

Cost aproximat: 4 euros per persona

 

Filet de dorada a la sal

Ingredients per a 4 persones:

▪ 2 dorades de 500 - 600g

▪ 2 patates

▪ 12 tomaques cherry

▪ 4 dents d’all

▪ Farigola fresca

▪ Sal grossa

▪ Oli d’Oli

En una safata de forn, prepareu una capa de patates panadera, tomàquet cherry, els alls sencers sense pelar i un polsim d’oli; poseu al forn durant uns 20 minuts a 160 graus. Col·loqueu damunt les orades, en forma de filet i lliures d’espines, amb la pell cap a damunt i una rama de farigola a sota. Humitegeu lleugerament la sal grossa i disposeu-la sobre els filets d'orada: poseu al forn 15 minuts a 180 graus. Enretireu la sal i la pell de la dorada abans de servir i amaniu una mica amb oli d’oliva cru.

Temps: 60 minuts

Dificultat: ●○○

Cost aproximat: 5 euros per persona

 

Palpitó de llom amb porc ao Porto

Ingredients per a 4 persones:

▪ 750 grams de cinta de llom sencera

▪ 250 grams de carn picada de porc i vedella

▪ 25 grams de raïms passes

▪ 50 grams d’orelles d'albercoc

▪ 25 grams de pruna passes

▪ 20 grams de pinyons

▪ 1 ou

▪ All i julivert

▪ 1 ceba

▪ 2 pomes

▪ 1 got de vi do Porto

▪ 6 rondanxes fines de cansalada viada curada

▪ Sal i pebre

Rehidrateu les fruites seques, submergint-les en vi. Talleu una peça de llom com per fer un rodó, poseu sal i piment i reompliu la carn picada mesclada amb les fruites deshidratades, els pinyons, l’ou, una mica d’all i julivert, sal i piment. Enrotlleu la carn, empapereu-la amb les tires de cansalada viada i col·loqueu-la en una safata de forn junt amb la ceba tallada en julivert i les pomes tallades. Poseu al forn a 160 graus durant una hora i quart. A mitja cocció, regueu el vi del qual fem ús per rehidrateu les passes. Deixeu reposar abans de tallar i serviu amb una salsa resultat de tritureu la polpa de les pomes, la ceba, el suc de car i un polsim de sal.

Temps: 90 minuts

Dificultat: ●●○

Cost aproximat: 6 euros per persona

 

Aigua de València

Ingredients per a 4 persones:

▪ 250 mi·lilitres de cava brut

▪ 500 mil·lilitres de suc de taronja

▪ 40 mil·lilitres de vodka i/o ginebra

▪ 1 cullerada sopera de sucre

▪ Granadina

▪ 2 o 3 glaçons de gel

En una coctelera o similar, diluï-hi bé el sucre amb el vodka, afegiu el suc de taronja i gel. Mescleu bé fins que notem que la coctelera estigui ben freda. Retireu el gel i afegir cava, mescleu suaument i servir en copa, acabant amb una gota de Granadina per donar color.

Temps: 5 minuts

Dificultat: ●○○

Cost aproximat: 2 euros per persona

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital menu de nadal Reusdigital.cat i Víctor Villa
reusdigital.cat Reus Diari Digital menu de nadal Reusdigital.cat i Víctor Villa
reusdigital.cat Reus Diari Digital menu de nadal Reusdigital.cat i Víctor Villa
reusdigital.cat Reus Diari Digital menu de nadal Reusdigital.cat i Víctor Villa
reusdigital.cat Reus Diari Digital menu de nadal Reusdigital.cat i Víctor Villa
Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics