Menú Nadal 2015
Cebiche (guisat de peix) de gambes amb mango i alvocat
•
Consomé de bolets amb ous poché trufat
•
Filet d'orada a la sal
•
Palpitó de llom de porc ao Porto
•
Aigua de València
Cebiche de gambes amb mango i alvocat
Ingredients per a 4 persones:
▪ 12 gambes
▪ 3 llimes o 2 llimones
▪ 1 ceba morada
▪ 1 mango
▪ 1 alvocat
▪ Cilantre
▪ Enciam
▪ Sal i pebre
▪ Oli d'oliva
▪ Tabasc
Peleu les gambes, extragueu el budell i submergiu-les en el suc de llimona juntament amb la ceba picada i una mica de sal, durant 20-30 minuts. Talleu el mango i l’alvocat en daus d’un centímetre aproximadament. Disposeu sobre l’enciam i amaniu amb una vinagreta de suc de llima, una mica de la seva ratlladura, cilantre picat, sal piment, un cop de salsa de Tabasc i oli d’oliva. Acabeu amb les gambes i les cebes escorregudes. Es pot decorar amb uns brots de rave germinats.
Temps: 45 minuts
Dificultat: ●○○
Cost aproximat: 7 euros por persona
Consomé de bolets amb ous poché trufat
Ingredients per a 4 persones:
▪ 200 grams de bolets
▪ 1 litre de brou vegetal
▪ 4 ous
▪ Oli de trufa
▪ Sal i oli d'oliva
Netegeu els bolets amb un drap humit, mai sota l’aixeta o submergides en aigua, per tal que no perdin gust. Talleu-les en làmines i reofegueu-les en un cassoleta alta amb una mica d’oli i sal. Afegiu el brou necessari per cobrir els bolets, podeu triturar-ho amb el turmix. Afegiu la resta de brou i porteu-lo a ebullició. Per preparar l’ou trufat, folrarem una tassa de cafè o un recipient similar amb paper film transparent, l’untarem amb dues o tres gotes d’oli de trufa i incorporarem l’ou complet sense pela. Poseu-hi sal lleugerament i tanqueu el paper film procurant que no quedi aire dins. Escalfeu-ho durant un minut en aigua bullint fins que la clara hagi quallat. Retireu el paper, poseu l’ou al centre del plat i servir amb la sopa de bolets.
Temps: 30 minuts
Dificultat: ●●○
Cost aproximat: 4 euros per persona
Filet de dorada a la sal
Ingredients per a 4 persones:
▪ 2 dorades de 500 - 600g
▪ 2 patates
▪ 12 tomaques cherry
▪ 4 dents d’all
▪ Farigola fresca
▪ Sal grossa
▪ Oli d’Oli
En una safata de forn, prepareu una capa de patates panadera, tomàquet cherry, els alls sencers sense pelar i un polsim d’oli; poseu al forn durant uns 20 minuts a 160 graus. Col·loqueu damunt les orades, en forma de filet i lliures d’espines, amb la pell cap a damunt i una rama de farigola a sota. Humitegeu lleugerament la sal grossa i disposeu-la sobre els filets d'orada: poseu al forn 15 minuts a 180 graus. Enretireu la sal i la pell de la dorada abans de servir i amaniu una mica amb oli d’oliva cru.
Temps: 60 minuts
Dificultat: ●○○
Cost aproximat: 5 euros per persona
Palpitó de llom amb porc ao Porto
Ingredients per a 4 persones:
▪ 750 grams de cinta de llom sencera
▪ 250 grams de carn picada de porc i vedella
▪ 25 grams de raïms passes
▪ 50 grams d’orelles d'albercoc
▪ 25 grams de pruna passes
▪ 20 grams de pinyons
▪ 1 ou
▪ All i julivert
▪ 1 ceba
▪ 2 pomes
▪ 1 got de vi do Porto
▪ 6 rondanxes fines de cansalada viada curada
▪ Sal i pebre
Rehidrateu les fruites seques, submergint-les en vi. Talleu una peça de llom com per fer un rodó, poseu sal i piment i reompliu la carn picada mesclada amb les fruites deshidratades, els pinyons, l’ou, una mica d’all i julivert, sal i piment. Enrotlleu la carn, empapereu-la amb les tires de cansalada viada i col·loqueu-la en una safata de forn junt amb la ceba tallada en julivert i les pomes tallades. Poseu al forn a 160 graus durant una hora i quart. A mitja cocció, regueu el vi del qual fem ús per rehidrateu les passes. Deixeu reposar abans de tallar i serviu amb una salsa resultat de tritureu la polpa de les pomes, la ceba, el suc de car i un polsim de sal.
Temps: 90 minuts
Dificultat: ●●○
Cost aproximat: 6 euros per persona
Aigua de València
Ingredients per a 4 persones:
▪ 250 mi·lilitres de cava brut
▪ 500 mil·lilitres de suc de taronja
▪ 40 mil·lilitres de vodka i/o ginebra
▪ 1 cullerada sopera de sucre
▪ Granadina
▪ 2 o 3 glaçons de gel
En una coctelera o similar, diluï-hi bé el sucre amb el vodka, afegiu el suc de taronja i gel. Mescleu bé fins que notem que la coctelera estigui ben freda. Retireu el gel i afegir cava, mescleu suaument i servir en copa, acabant amb una gota de Granadina per donar color.
Temps: 5 minuts
Dificultat: ●○○
Cost aproximat: 2 euros per persona
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics