Diumenge, 24 de Març de 2019

Salut, diners i amor

Des del Racó esotèric de Reus ens guien per dur a terme un ritual que atrau la bona fortuna

30 de Desembre de 2015, per Marc Busquets
  • La Rosa lidera el Racó esotèric des de fa uns quatre anys i mig

    Marc Busquets

  • Marc Busquets

  • Marc Busquets

“Creiem massa en la bona o la mala sort, quan som nosaltres qui podem canviar les coses prenent decisions”, diu la Rosa Aránega, responsable del Racó esotèric, un centre dedicat al món del misteri situat al camí de Riudoms de la ciutat. El cas, però, és que quan s’acosten les festes de Nadal i, en especial el Cap d’any, tots ens encomanen a la millor de les sorts de cara al futur. Potser és per això que aquests dies hi tenen més feina, a la botiga. “N’hi ha que ens demanen encanteris per atraure l’amor o per ser feliços l’any 2016”, exposa. Els més populars, això sí, són els que ens han de fer rics. En segon lloc hi tenim els sortilegis del cor. "En canvi, els dedicats a la salut no me'ls demanen massa", diu sorpresa.

Creixent interès

La màgia és a tot arreu, sí, però dedicar-s'hi és dur i s'ha de lluitar. “Anem tirant, que ja és molt", exposa per detallar la situació del seu negoci, que lidera fa uns quatre anys i mig. El cas, però, és que la Rosa ha detectat un interès creixent en tot allò relatiu al món de l'esoterisme des de l'esclat de la crisi. "Potser és per la incertesa sobre el futur, que la gent vol saber què passarà", raona. El problema, amb tot, són els diners. "Hi ha menys recursos, és molt senzill. Qui abans volia una lectura de cartes del tarot de mitja hora, ara la vol més curta", indica.

Al Racó esotèric, la Rosa hi ofereix altres serveis i propostes que ha anat adquirint després d'una llarga trajectòria al sector. Així, qui estigui interessat en el reiki, les flors de Bach o els registres akashics trobarà les respostes adequades. Per sort, la Rosa matisa a aquest ignorant redactor què són els esmentats registres. "Són una memòria universal de l'existència, un espai on s'arxiven i poden consultar-se totes les experiències de l'ànima". Tindrem feina, doncs, si ens posem a cercar-hi. A banda, comercialitza amulets de protecció, minerals amb propietats i herbes. 

El ritual per atraure la fortuna de Reusdigital.cat

De cara al 2016, la Rosa és optimista. "Sí, crec que serà un bon any", anuncia. "De fet, tot comença per nosaltres. Si tenim una actitud positiva estarem preparats per a l'adversitat", diu. I per què aprofitem l'Any nou per cremar-ho tot i fer plans i més plans? "Perquè és una nova opció de poder deixar enrere segons què i recuperar la innocència", afegeix. Una innocència que, en alguns casos, molts ja han perdut fa temps. "M'han demanat de tot. Que separi parelles, que algú perdi la feina", revela. Ella, però, s'hi nega per sistema. "Jo treballo amb la llum, no amb la foscor".

Abans d'anar-me'n de la botiga al camí de Riudoms li demano que ens dediqui un ritual simple (i efectiu, clar) per tal que els lectors de Reusdigital.cat atraguin els diners. A internet n'hi ha molts, però la Rosa m'alerta. "N'hi ha de molt bons i fiables, però s'ha d'anar alerta amb la mala fe d'alguns", subratlla. Val a dir que els ingredients de la recepta que us proposem a continuació estan disponibles al Racó esotèric. Tan sols ens faran falta tres espelmes (una de platejada, una de daurada i una de groga), un oli litúrgic, unes quantes monedes i un petit sobre que contingui polsim de l'abundància arribat des de Veneçuela.

D'entrada, encendrem les espelmes, posarem les monedes en un petit bol i a sobre hi abocarem l'esmentat polsim de l'abundància. Finalment, ho amanirem tot amb mel o bé amb sucre i demanarem a Sant Expedit, un soldat romà convertit al cristianisme i mort màrtir a l'actual Turquia, que el nostre compte corrent s'engreixi una mica. "Que hi hagi sort", em desitja. Ho sabrem aviat.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

Racó esotèric i Reus i reusdigital
Racó esotèric i Reus i reusdigital
COMENTARIS (1)

Comentaris

J. A. Carricondo  30 de Desembre de 2015

De bona fe!

Aquells que hi van a provar sort ho fan de bona fe. Després cal que l'atzar, la sort o el caos apoti coses positives i tots contents. Potser que uns quants parits polítics possin a prova l'inèdit futur. Si la raó no aporta sol·lucions potser els poders de 'La Fuerza' o el 'Lado oscuro' aporti una mica de seny a aquesta sopa bruta o olla barrejada.

Reportatges