Dimarts, 23 d'Octubre de 2018

'Ser portador dels nanos és un sentiment'

Els capgrossos de Reus també fan la festa i són estimats com a tal

13 de Gener de 2018, per Sergi Jiménez
  • La seu social de l'agrupament escolta s'ha omplert de petits i grans

    Sergi Jiménez

A Reus, els nanos mai no falten. Són ninots de poca altura, però no per això menys importants. Qualsevol reusenca o reusenc sap que són uns dropos, que mengen trumfos, arròs i peix pudent. De fet, és difícil saber com s’ho arreglen, però tothom els coneix. 

Fan la festa i són estimats com a tal, sobretot pels seus portadors, també membres l’Agrupament Escolta La Mulassa. El paper d’aquesta organització al seguici festiu municipal no passa pas desapercebut, i són moltes les històries i anècdotes que se’n desprenen. 

Dit i fet. Aquest divendres, la seu dels portadors dels capgrossos ha acollit la xerrada ‘Des del somriure d’un nano’, una trobada que s’ha endinsat en món de la Festa Major a través del testimoni dels qui donen vida a aquestes figures tan simbòliques a la capital del Baix Camp. 

 Il·lusió i dedicació

“Tenen quelcom que els fa especials respecte a la resta d’elements festius”, ha explicat Ferran Benach, integrant de l’organització i conductor d’una jornada que, a més del relat de dels portadors i exportadors, ha comptat amb un breu repàs per la història dels capgrossos a Reus. De fet, s’ha projectat una cinta de vídeo de l’any 1990 amb escenes inèdites de l’AE La Mulassa

També hi ha hagut temps per a la reflexió i s’ha valorat la tasca pedagògica que du a terme l’entitat. “Al cau, els nanos són part de la família i formen part del nostre projecte educatiu”, ha conclòs una de les caps, Noe Bergadà. I és que el fet de pertànyer als portadors –repartits en grups de nens i nenes d’entre 6 i 17 anys– comporta tota una sèrie d’aprenentatges i valors com “la companyonia i el compromís”. 

Els portadors presents a la xerrada han subscrit les paraules de Bergadà, però també han deixat clar que la seva feina no és tan simple com es pot pensar. “Encara que semblin lleugers, els nanos carreguen qualsevol esquena i exigeixen un relleu”, ha dit un dels components de la colla. Tot i això, sempre preval l’afecte que els ninos reben per part de la canalla. Sempre pesaran més els somriures dels més petits. Perquè “ser portador dels nanos és un sentiment”

La trobada s’inclou dins del cicle '#arRelats, experiències que ens construeixen’, i ha estat la primera de tres xerrades sobre les activitats que aplega l’organització l’AE La Mulassa.

 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)