Cookie control
Dimecres, 01 d'Abril de 2020

Set empreses opten a fer les obres de millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina

El contracte surt amb un pressupost de licitació de 2.461.864,77 euros

27 de Juny de 2019, per Redacció
  • Imatge virtual del passeig

    Cedida

L'Ajuntament de Reus ha tancat aquesta setmana el termini de presentació d'ofertes en el procés de licitació del contracte d'obres de dues de les tres fases del projecte de millora i recuperació del Passeig de la Boca de la Mina. Un total de set empreses opten al concurs públic. El contracte surt amb un pressupost de licitació de 2.461.864,77 euros, i fa referència a les obres del passeig de la Boca de la Mina i del Parc de les Olors. La tercera fase, que serà objecte d’un nou concurs públic, serà la construcció del Jardí Agrari. El 50% de l'objecte del contracte és cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

El passeig i solucions TIC

El primer lot del contracte que surt a licitació inclou les obres del passeig i l'aplicació de tecnologies de la informació i la comunicació. Es licita per un import de 1.848.884,83 euros, i un termini d’execució d’un any. El projecte inclou l’actuació urbanística troncal de condicionament del passeig que mantindrà el caràcter natural de l’espai, en millorarà les condicions de drenatge i il·luminació, i permetrà recuperar elements de valor històric. 

L’apartat de tecnologies de la informació i la comunicació comprén diverses actuacions específiques: telegestió i telemesura, enllumenat amb insonorització presencial dels punt de llum, pas de vianants il·luminat, telecontrol els sistemes de reg, sensors de qualitat de l’aire i soroll i dades meteorològiques de l’entorn. 

El Parc de les Olors

El segon lot surt a licitació per un import de 612.979,94 euros i un termini d’execució de 5 mesos. Es crea una nova zona verda (10.687 metres quadrats) amb plantacions d’espècies aromàtiques autòctones. El Parc de les Olors és un espai obert vinculat al barranc del Molí i definit com un espai natural amb recorreguts associats a usos lúdics i d’oci i amb zones d’estada. L’ordenació gira al voltant de tres camins aromàtics connectats entre sí. Cada camí es fa amb dues franges de paviment diferent (ceràmic i sauló), seguint els mateixos criteris que en l’actuació del passeig. Al final de cada camí es col·loca una petita zona d’estada i descans per poder gaudir de les vistes i olors.

Per una millor integració i gestió del conjunt de l’obra de Millora del Passeig i entorn, l’àmbit del parc inclou l’últim tram de l’avinguda de Saragossa que varia la secció transversal actual, introduint aparcament en bateria

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics