Dijous, 28 de Març de 2024

Sopar sense adonar-se'n

La Ganxet Pintxo ofereix la possibilitat, fins al diumenge, 18 de novembre, de tastar les propostes culinàries de més de 40 restaurants de la ciutat

17 de Novembre de 2018, per Enric Garcia Jardí
  • Imatge de la tapa 'Sol lluent', del restaurant Sawàddee kà, consistent en un sofregit de pebrots i ceba amb tomaca, amb un sol de carn damunt d’una llesca de pa.

    Reusdigital.cat

  • 'Reusbeef', de L’Absis, és un 'roastbeef' de vedella cuit a baixa temperatura, amb salsa de bolets i tres formatges sobre un llit de patata panadera, ceba cruixent i aroma de tòfona blanca.

    Reusdigital.cat

  • 'Una menorquina molt mallorquina' és la proposta del restaurant Rosa dels Vents. Es tracta d'una miniensaïmada de Mallorca farcida de sobrassada, dauets de poma caramel·litzada i vel de papada Joselito amb aroma de pol·len.

    Reusdigital.cat

  • Imatge de la 'Cresta thai', del restaurant La piparra i el cargol, basat en crestes de pasta tradicional farcides de verduretes, carn de vedella i salsa thai, regades amb salsa de curris.

    Reusdigital.cat

  • L'Espai Prioral ofereix un sandvitx de galta de porc, ceba caramel·litzada, maionesa de vermut Miró negre i textures de pèsol.

    Reusdigital.cat

És un divendres al vespre i les terrasses s’omplen de gent en poc més d’una hora. La Ganxet Pintxo, organitzada per la Cambra de Comerç, convida a sortir de casa i fer ruta gastronòmica pels carrers de Reus. Si a la primera tapa som pocs els comensals, a l’última ja es fa difícil trobar una taula lliure amb cadires suficients per a tots. Un generós ‘roastbeef’ de vedella, un deliciós sofregit de pebrots i ceba amb tomaca, unes crestes de pasta farcides, una miniensaïmada de Mallorca amb sobrassada i un sandvitx de galta de porc són les degustacions que escollim, seguint una ruta improvisada pel centre de la ciutat.

Les propostes gastronòmiques dels establiments participants a la 15a edició de la Ganxet Pintxo s’acompanyen d’una beguda, però també de les converses amb la parella, parents, amics, companys i coneguts. Les implicacions de menjar tapes van més enllà de la qüestió culinària. Es tracta d’un esdeveniment col·lectiu, que en unes societats amb uns hàbits alimentaris cada vegada més individualitzats pren molt de sentit com a forma de teixir comunitat.

Entre els tastos que formen part de la Ganxet Pintxo regna una varietat que demostra l’evolució del concepte de tapa, que malgrat els nombrosos antecedents, és un invent modern. Els redactors del ‘Diccionario de lengua española’ de l’any 1936 van incloure-la per primera vegada en un diccionari, i van definir-la com “una loncha de jamón o chorizo que se disponía encima del vaso o jarra de vino y se acompañaba o no con pan”. En l’actualitat, les opcions de tapa són incomptables. En aquest sentit, la Ganxet Pintxo ofereix la possibilitat de fruir dels sabors originaris d’indrets com Menorca i Tailàndia. De Catalunya al món, gràcies al llenguatge universal dels fogons.

Marxem amb la panxa plena i les ganes de conversa complagudes. Ja no cal sopar. L’any 1935 el periodista Julián Fernández Piñero va deixar escrit, sota el pseudònim de 'Juan Ferragut', que la tapa és “un modo distraído de comer sin darse cuenta”. Fins al diumenge, 18 de novembre, la Ganxet Pintxo ofereix la possibilitat de gaudir, des de Reus, de més de 40 de plats d’aquest tipus de cuina en miniatura.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

tapes ganxet pintxo reus reusdigital
tapes ganxet pintxo reus reusdigital
tapes ganxet pintxo reus reusdigital
tapes ganxet pintxo reus reusdigital

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics